Silverstone a pierdut organizarea MP al Marii Britanii

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.07.2008
Organizatorii circuitului de la Silverstone au primit vineri o grea lovitura dupa ce au pierdut dreptul de a organiza MP al Marii Britanii in favoarea Donington Park.

Dupa cateva luni de speculatii, FIA a confirmat vineri ca Marele Premiu al Marii Britanii se va desfasura incepand din 2010 pe circuitul de la Donington Park.

Mosley s-a declarat incantat de faptul ca Formula 1 va continua sa fie prezenta in Marea Britanie, intrucat facilitatile circitului de la Silverstone nu corespundeau standardelor Formulei 1. La randul sau, Bernie Ecclestone considera ca principalul vinovat este guvernul englez, care ar fi trebuit sa ajute financiar organizatorii de la Silverstone.

De cealalta parte, organizatorii cicuitului de la Donington Park au primit vestea cu mare bucurie si au anuntat investitii de 100 de milioane de euro ca parte a intelegerii pe 10 ani cu FIA. Banii vor proveni de la un investitor privat care este de asemenea actionar in cadrul companiei ce detine circuitul.

Planurile circuitului de la Donington Park vor fi dezvaluite in viitorul apropiat.

Donington Park a gazduit ultima cursa de Formula 1 in 1993, cand Ayrton Senna a castigat Marele Premiu al Europei.

Comentarii (2)

  • GRESEALA !
    in 1993 Alain Prost a castigat marele premiu al Angliei.
    0 0
  • @tracto91
    da, Prost a castigat marele premiu al Angliei, la Silverstone, dar Senna a castigat marele premiu al Europei, organizat la Donington
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru