Sistemul medaliilor va fi adoptat in 2009

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.11.2008
Bernie Ecclestone a dezvaluit ca intentioneaza sa adopte sistemul medaliilor in Formula 1 incepand din sezonul urmator, insa decizia trebuie aprobata de Consiliul Mondial.

Controversata propunere de adoptare a unui sistem bazat pe medalii in loc de puncte in Formula 1 este mai aproape de realitate decat ne-am fi putut astepta.

In cadrul evenimentului in care LG a fost anuntat drept sponsor al Formulei 1, Bernie Ecclestone a dezvaluit ca se asteapta ca propunerea sa sa fie ratificata de Consiliul Mondial al FIA la urmatoarea intalnire.

"Se va intampla. Toate echipele vor fi fericite. Singurul motiv pentru acest sistem este ca oamenii vorbesc ca nu exista depasiri. Motivul pentru care nu exista depasiri nu are legatura cu circuitul sau cu oamenii implicati, ci de faptul ca pilotii nu au nevoie de depasiri".

"Daca tu esti primul, iar eu sunt pe locul 2, nu voi risca sa ies de pe pista sau sa fac vreo prostie pentru a castiga mai multe puncte. Daca trebuie sa castigat pentru a obtine o medalie de aur o voi face, pentru ca pilotul cu cele mai multe medalii va castiga titlul. Te voi depasi".

Boss-ul Formulei 1 crede ca acest sistem va impulsiona lupta pentru titlul mondial.

"Anul acesta, am vazut de mai multe ori ca Hamilton nu l-a depasit pe Massa din acest motiv. Daca ar fi pilotat pentru mine si ar fi facut o greseala, l-as fi criticat".

Intrebat cand va pune in aplicare acest plan, britanicul in varsta de 77 de ani a replicat. "Anul viitor. Sper ca va fi aprobat la urmatoarea intalnire a FIA".

Ulterior, intrebat daca este corect ca un pilot care a castigat 6 curse si in restul a abandonat sa castige titlul in dauna unui alt pilot care a terminat toate cursele pe locul 2, Ecclestone a replicat: "Va trebui sa incerce mai mult anul viitor".

Prin noul sistem, noul campion mondial al Formulei 1 va fi desemnat in functie de numarul de medalii obtinute de piloti pe parcursul unui sezon competitional.

Comentarii (5)

  • ....
    Nu stie nimeni cand, si mai ales CINE trebuie sa ii dea acestui maharajah al Formulei 1decizia de pensionare?
    0 0
  • ecclestone
    ar merita un glont in cap omul asta .
    0 0
  • ....
    Sunt curios ce va face un pilot McLaren sau Ferrari daca va fi nevoit sa inceapa cursa de pe pozitia 8-20. Oare va continua sa alerge toata cursa?
    0 0
  • firicel zice...
    Sunt un sniper din DELTA FORCE i 'm ready for job..:)) mosu chiar ar trebui retras..Sa se aduca metal stralucitor la ...fierarie..:))
    0 0
  • ce aberatii...
    adica nu sunt depasiri pentru ca pilotii nu vor...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru