SOC: FIA lanseaza oferta pentru motoare standard

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 17.10.2008
FIA a anuntat vineri la Shanghai ca lanseaza o oferta catre terte parti pentru construirea unui motor standard pentru Formula 1.

Constructorii din Formula 1 sunt in stare de soc dupa ce FIA a anuntat vineri lansarea unei oferte pentru construirea unui motor standard ce ar urma sa fie utilizat in campionatul mondial incepand din sezonul 2010.

Oficialii FIA au publicat in acest sens un comunicat de presa pe site-ul oficial: "FIA va deschide astazi oferta pentru atragerea unei terte parti pentru furnizarea de motoare si sisteme de transmisie utilizate de competitori in sezoanele 2010, 2011 si 2012 ale Campionatului Mondial de Formula 1. Detaliile ofertei si cerintele vor fi publicate pe site-ul FIA in scurt timp".

Anuntul facut vineri de FIA reprezinta un adevarat soc pentru constructori, intrucat acestia nu au luat niciodata in serios aceasta propunere. Sefii echipelor considerau ca propunerea a fost facuta de presedintele FIA, Max Mosley, cu unicul scop de a atrage alte schimbari in regulamentul tehnic.

Constructorii din Formula 1 au avertizat saptamana trecuta in Japonia ca sunt total imptriva unei astfel de schimbari radicale, iar unii dintre acestia au avetizat ca se vor retrage din Formula 1.

Referindu-se la efectele pe care le va avea o astfel de decizie, CEO-ul McLaren, Martin Whitmarsh, a precizat: "Are un impact destul de mare asupra Formulei 1. Imi imaginez ca mai multi constructori de motoare vor parasi sportul".

Comentarii (15)

  • Ce stupizenie...
    ...e ca si cum ai distruge insasi esentza acestui sport CU MOTOR! Mosley asta, dupa ce ca s-a umplut de penibil, acum arata ca-i si senil.
    0 0
  • Mosley
    arata de mult cu brio ca traieste pe alta lume total paralela ... poate il lasa toti balta si dezvolta un nou grup competitional "concurent". si daca ar face asta, de fapt nu i-ar face concurenta, pentru ca singurul lucru cu care ar ramine Mosley ar fi timpenia lui. si poate cineva se gindeste serios sa ii ofere un halat. alb, cu mineci foarte, foarte lungi pentru a le face fundita la spate ...
    0 0
  • ce tampenie
    nu ma asteptam la tampenia asta, dar cred ca trebuie sa ne pregatim de vremuri grele. F1 va ramane clar fara foarte multe echipe !
    0 0
  • ctlnmihai
    @ michelle
    Sunt de acord cu tine de data asta..Mosley ecclestone ar trebui sa plece
    0 0
  • @ctlnmihai
    numai de data asta ? :P Si, acum serios, decit sa astepte sa plece cei doi (pe linga faptul ca sunt "turnati" in beton acolo, mai si sunt din "Nemuritorii"), mai buna e propunerea mea, sa plece TOATE echipele si sa formeze un alt grup competitional si sa ramana cei doi cu visele lor nici macar "erotice" nu le pot numi ...
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle
    A mai fost o tentativa din partea unor echipe de F1de a forma un alt campionat insa
    nu s-a materializat..
    0 0
  • @ctlnmihai
    acum insa ar putea avea succes DACA ar fi uniti. si ar atrage poate si alte echipe. problema e de exclusivitate, "copy right", santajul indreptat spre "proprietarii" de circuite. nu stiu ce detalii mai pot aparea, dar daca vor, ma ofer sa scriu proiectul si, cum tot sunt fonduri PHARE, poate .... (glumeam, dar este o poarta de iesire din "iadul" in care vor sa bage formula1...)
    0 0
  • ctlnmihai
    @ michelle
    Nu cred k vor fi uniti..din pacate..
    0 0
  • @michelle - buna idee...
    ...iar eu ma ofer sa le concep grafica ptr sigla - le trimitem un mail, ce zici? ;o)
    0 0
  • @marianescu
    why not ? cu siguranta o sa le placa mai mult oferta noastra decit cea a celor 2 viitori posesori de halate albe cu manecute lungi :D, unde mai pui ca o sa punem si "creier" in "colaborare", ceea ce se pare ca lipseste acum cu desavarsire ...eu nu scriu frumos, o sa te rog sa le scrii tu, dar ma ofer sa le concep, fac si administrez site-ul oficial :P. poate ma ajuti cu design-ul ?
    0 0
  • ANYTIME!
    :o)) asta daca ma limitez doar la design, nu scrisul e punctul meu forte... :D
    0 0
  • marianescu
    done deal ! "o punem" de o colaborare interdisciplinara fructuoasa pentru toti =)) =)) =))
    0 0
  • da...
    ...suna thrilling: "working with the enemy"! :o)))
    0 0
  • marianescu
    hey you ! parca stabilisem "truth" si ca nu suntem "enemy" ! si nu e working, e FUUUUNNN ... de fapt, as putea parafraza renumitul film cu Julia Roberts ,,at the table with the enemy”, having fun ...
    0 0
  • :o)))
    I was just kidding! ;o) WE DO HAVE FUN!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru