Statistici inaintea MP al Ungariei

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 30.07.2008
Va prezentam cateva statistici premergatoare Marelui Premiu al Ungariei de la sfarsitul acestei saptamani.

CAMPIONAT Lewis Hamilton soseste in Ungaria dupa doua victorii consecutive. Ultimul pilot al echipei McLaren care a reusit 3 victorii consecutive a fost Mika Hakkinen (MP al Europei in 1997, MP al Australiei in 1997 si MP al Braziliei in 1998).

Patru piloti au fost lideri in clasament in acest an. Acest lucru s-a intamplat ultima oara in anul 1987, cand lupta pentru titlu s-a dat intre Nigel Mansell, Alain Prost, Nelson Piquet si Ayrton Senna.

PODIUMURI 8 dintre cele 10 echipe au terminat pe podium in aces sezon. Singurele care fac exceptie sunt Toro Rosso si Force India. De altfel, cei doi piloti Force India, Giancarlo Fisichella si Adrian Sutil, sunt singurii care nu au castigat niciun punct in acest an.

CALIFICARI: Fernando Alonso este singurul pilot care si-a surclasat coechipierul in toate sesiunile de calificari din acest an.

UNGARIA McLaren a castigat 4 din ultimele 10 curse de la Hungaroring. De asemenea, britanicii au inceput de 4 ori din pole position si au reusit 4 CMRT-uri.

Si Ferrari a obtinut 4 victorii in ultimii 10 ani, insa ultima dintre ele dateaza din 2004.

Desi se spune ca la Hungaroring depasirile sunt foarte dificile, numai 6 piloti care au plecat din pole in ultimii 10 ani au reusit sa se impuna in cursa.Din 1998, numai 3 piloti care s-au impus lin Ungaria au devenit campioni mondiali la finalul sezonului.

Fernando Alonso a obtinut in 2003 prima victorie din cariera, devenind cel mai tanar castigator de cursa la varsta de 22 de ani si 26 de zile. Robert Kubica a debutat in Formula 1 la Marele Premiu al Ungariei din 2006.

Comentarii (1)

  • Alonso
    Ar fi fain sa repete inca o data victoria din 2003. Ar fi o aniversare faina pt Alonso. :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru