Hulkenberg ar putea fi "împrumutat" la Hispania în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.11.2010
Legăturile tot mai strânse dintre Williams şi Hispania ar putea conduce la "împrumutarea" lui Nico Hulkenberg la echipa spaniolă în sezonul 2011.

Williams se află într-o ipostază delicată în privinţa liniei de piloţi pentru sezonul 2011, un anunţ pe această temă fiind anticipat după sesiunea de teste ce va avea loc săptămâna viitoare la Abu Dhabi.

În ciuda pole position-ului realizat sâmbătă la Interlagos, Nico Hulkenberg este în pericol să piardă locul la echipă în favoarea banilor pe care îi poate aduce Pastor Maldonado, actualul campion al competiţiei GP2.

Şansele ca venezueleanul să semneze cu Williams au crescut după ce Hispania a anunţat luni că îl va evalua timp de 3 zile la Abu Dhabi, pe lângă ziua de teste programată la volanul unui FW31. Informaţia vine la numai câteva zile după ce Hispania Racing a confirmat că va utiliza în 2011 cutii de viteze furnizate de Williams, însă parteneriatul dintre cele două echipe s-ar putea extinde şi la utilizarea unuia dintre cele două tunele de vânt pe care le deţin britanicii.

Mai mult decât atât, se vehiculează că Williams l-ar putea "împrumuta" pe Hulkenberg la Hispania Racing pentru sezonul următor, pentru ca germanul să rămână în "plasa" lui Frank Williams în perspectiva unei reveniri în 2012.

Speculaţiile sunt întărite de faptul că Williams are contract cu Hulkenberg pe 5 ani, însă acesta poate fi activat anual doar de echipă, nu şi de pilotul german.

Astfel, Hulkenberg ar urma să concureze pentru Hispania anul viitor pe baza contractului actual cu Williams şi să revină la echipa lui Frank Williams în 2012 în cazul în care Rubens Barrichello se va retrage sau dacă echipa va găsi sponsori, astfel încât să nu mai aibă nevoie de banii lui Maldonado. Strategia i-ar permite echipei Williams să-şi rezolve problemele financiare în 2011 şi, în acelaşi timp, să-l păstreze aproape şi pe Hulkenberg.

Via | Joe Saward

Comentarii (2)

  • hulkenberg
    ar fi pacat sa-l vad la anul in coada plutonului chinuindu-se pt un loc 20
    4 1
  • F9BE
    Daca as fi in locul lui as rupe contractul cu Williams, as merge la Mercedes GP chiar daca ar treb sa fie intai pilot de teste. Schumi nu mai are mult de stat pe pista, maxim un an si apoi vine titular la Mercedes. Alonso a stat un an pilot de teste si ce bine i-a prins. Daca se orienteaza bine si scapa de Williams o sa aiba un viitor stralucit in F1.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru