Suspectul echipei McLaren este Mike Coughlan

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.07.2007

Mike Coughlan, designer-ul sef al echipei McLaren, este inginerul suspectat de spionaj impotriva Ferrari. Britanicul in varsta de 48 de ani este suspectat ca ar fi obtinut informatii tehnice apartinand Scuderiei Ferrari, in colaborare cu Nigel Stepney, care a fost demis ieri de echipa de la Maranello.

Politia a efectuat o perchezitie in locuinta lui Coughlan si a descoperit documente apartinand echipei Ferrari, motiv pentru care McLaren a luat decizia de a-l suspenda din functie. In plus, Ferrari isi rezerva dreptul de a-l actiona in justitie pe Coughlan.

Coughlan a sosit la McLaren in august 2002, dupa 4 ani petrecuti la Arrows, unde a ocupat posturile de designer sef si, ulterior, de director tehnic. De asemenea, Coughlan a condus departamentul de design al echipei Benetton in 1991, iar mai tarziu a lucrat la biroul de Design si Dezvoltare din Anglia al echipei Ferrari. La mijlocul anilor '90, a mai lucrat ca inginer de cursa la Tyrrell.

Comentarii (16)

  • misto
    Povestea mi se pare oricum supertare! Cred ca l-a lasat cu gura cascata si pe Ron Dennis. Va fi foarte nasol daca Mclaren ramane acum in toiul unei lupte la titlu fara omul care a preluat dezvoltarea sasiului dupa plecarea lui Adrian Newey.
    Cei doi, Nigel si Mike, cred ca au lucrat impreuna sub conducerea lui Barnard, omul care a produs masini campioane in anii 80 si 90. Poate doar schimbau idei pe email, pentru ca solutiile Ferrar i nu pot fi pur si simplu puse pe o masina total diferita.

    Nigel oricum dorea un job mai putin solicitant, in fabrica, nu pe drumuri la curse...ideal chiar in Anglia. S-a vehiculat ca ar fi in drum spre Honda...dar si Mclaren are baza in Anglia.
    0 0
  • schumacher13
    Nimic pt FERRARI !?!?!?!
    E perfecta punctarea pt Mclaren (-20), dar totusi ma gandesc k se impuneau niste puncte acordate echipei Ferrari(+5,+10)...
    Si mai dati stiri, mai sunt multe stiri foarte importante, cum ar fi (Vettel, Ralf, Culthard...)
    Va rog, se poate sa ajunga tricoul ala mai repede ???
    Astept un raspuns ...
    0 0
  • sick
    imi vine sa plang de cand am vazut cat ati dat :((
    serios acum, Ferrari a primit de 2 ori -5 pt stiri aproape identice cu astea
    in plus eu ma asteptam ca McLaren sa primeasca chiar + deoarece s-au autodenuntat (asa am citit intr-o stire) si continua sa coopereze etc.

    Cine puncteaza acum stirile cat e Mircea plecat?
    0 0
  • hmm...
    Ti-e mintea la puncte si iti scapa esentialul.

    Sa vedeti ce caraghiosi sunt "jurnalistii" Honda care vin si fac poze la standurile BMW, Mclaren sau Ferrari.
    Unele din informatii mi se par fabricate de Ferrari. Cum ar fi canistra cu un "misterior praf alb" gasita in casa lui Nigel Stepney. Pai daca ii sabotam aveam grija sa fi ingropat demult orice urma.
    Scandalul la Ferrari arunca o umbra la fel de negativa si asupra echipei din Maranello , ma asteptam si acolo sa fie puncte pe minus, asa ca zi mersi.

    E ingrijoratoare ultima parte..."Ferrari isi rezerva dreptul de a-l actiona in justitie pe Mike". Au mai zis asta odata in 2004, despre echipele Michelin cand s-a descoperit ca se latea suprafata cauciucurilor in cursa. Atunci au castigat insa titlu, Ferrari nu a mai dat in judecata pe nimeni.
    Ce se va intampla daca Mike e vinovat si Mclaren castiga titlul? de la Ferrari ma astept la orice injosire.
    0 0
  • "de la Ferrari ma astept la orice injosire".
    ce rau esti :P, era schumacher mai stricat asa, dar nu cred ca e intreaga echipa ( cel putin nu mai rau ca celelalte)
    si uite ce cred eu: McLaren stia de spionaj si acum face pe nevinovata :D ca oricum ma astept de la ei la orice injosire :)

    sper ca nu te superi, glumeam si eu
    0 0
  • goosy:cine puncta si pana acum!
    asadar, stimate domn, sper ca ne-am facut intelesi.
    si hai sa nu mai incurcam capra cu varza. cazul Ferrari era TOTAL diferit.
    0 0
  • sharky_raduku
    ...
    mclaren la suspendat ...ceea ce trebuia + da nici chiar -20...haai -5 ca la ferrari...lol
    0 0
  • Problema "Coughlan"
    stirea cuprinde urmatoarele elemente CHEIE:
    - designer-ul sef al echipei McLaren;
    - Politia a efectuat o perchezitie in locuinta lui Coughlan si a descoperit documente apartinand echipei Ferrari;

    Sper ca sunt exemple necesare pentru dumneavoastra pentru a intelege gravitatea situatiei din cadrul echipei McLaren.
    Este adevarat ca McLaren l-a suspendat, dar asta nu scuza cu nimic activitatea precedenta a unuia dintre sefii echipei britanice. Asta este ideea depunctarii.
    0 0
  • asta apreciez:)
    ca explicati (de)punctarea
    0 0
  • Acum serios
    Ce vina are echipa McLaren k un idiot a facut ce`a facut? Ma mir k nu le`ati luat puncte si pilotilor:(
    0 0
  • bogdan 197
    ptc mclaren a fost atat de fraeri sa tina un escroc...daia sunt depunctati ;)
    0 0
  • unu'
    Da mah , dar ce McLaren e vreo sectie de politie sau cum? Daca omu` ala a fost tentat de ceva lovele inseamna k echipa sa sufere? L`au cooncediat de urgenta , ce puteau face altceva?
    0 0
  • inca sunt lucruri de descoperit
    Chiar nu am de ce ma supara...situatia e amuzanta privind de afara. Daca as fi in cadrul Mclaren sau Ferrari as fi foarte serios. Folosea tot felul de trucuri murdare Schuey ( dar in conceptia lui, faci orice sa castigi si la naibii cu regulile, si respect asta) dar ma gandeam mai degraba la Jean Todt si cum mai putea de un protest cand lucrurile nu mergeau cum vroia el.
    Sunt convins ca Mclaren si Ron Dennis nu au nimic de-a face cu afacerea - este contrar ideilor de integritate dupa care Ron isi conduce afacerea. Si iarasi...s-ar putea ca materialele sa nu fie cine stie ce chestie importanta, ci doar o campanie murdara...cum am zis, nimic nu ma mira la dnul Todt.
    0 0
  • @giannig
    @giannig
    bai baiatule..esti total pe langa subiect...cand e clar ca mclaren a furat de la ferrari (ca asa spune stirea, ca date tehnice de la ferrari au fost gasite la un angajat mclaren si nu invers) tu zici ca de la ferrari te astepti la orice injosire????? si ca Mike (asa cum ii spui tu de parca te-ai fi tras cu el de sireturi) doar facea schimburi de idei iar Nigel (altu cu care ai copilarit) voia un loc caldut in anglia, cand toata presa vuieste ca el era ofticat de faptul ca nu a ajuns in locul lui Ross Brawn..........mea, esti pe langa rau! ..mai pune mana sa taci din gura..nu mai vorbi doar ca sa vorbesti
    0 0
  • sagetile rosii
    mai bogdanele!
    ce vina au oamenii astia care puncteaza ca ai tu in echipa pe McLaren-
    si by the way, McLaren nu l-au concediat pe indiv ci l-au suspendat - e o diferenta de la cer la pamant
    in rest numa de bine
    0 0
  • da m-ai impresionat
    Iar a mancat mihnea sau cine o fi soda caustica. Cum am spus, situatia mi se pare amuzanta si reasuring, ca la echipele astea 2 sunt oameni nu roboti. Dar daca mr. aici cu spume la gura tine sa o ia personal si sa apere onoarea si drapelul nu are decat, doar isi arata propria clasa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru