Sutil şi Hulkenberg, pe lista Williams pentru înlocuirea lui Barrichello

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.08.2011
Williams analizează posibilitatea de a-l înlocui pe Rubens Barrichello cu Adrian Sutil sau Nico Hulkenberg, potrivit presei germane.

Rubens Barrichello a demarat cu câteva săptămâni în urmă negocierile pentru prelungirea contractului cu Williams pentru 2012, însă până în prezent niciuna dintre părţi nu a confirmat stadiul discuţiilor.

Chiar dacă iniţial brazilianul era creditat cu mari şanse să continue pentru al treilea sezon la echipa britanică, publicaţia germană Auto Motor und Sport susţine că Williams caută deja alternative: Adrian Sutil, în prezent pilot la Force India, dar şi Nico Hulkenberg, pilotul de rezervă al indienilor, se află pe lista celor de la Williams, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Auto Motor und Sport.

Informaţiile vin în contextul în care Barrichello a lansat un nou atac la adresa performanţelor mediocre ale monopostului. Angajat pentru vasta sa experienţă, el spune că nu mai este dispus să joace rolul unui pilot de teste.

"Niciodată nu mi-am dorit să fiu un pilot de teste. Monopostul nostru 'prăjeşte' pneurile spate. Manevrabilitatea motorului este proastă, iar pe un circuit alunecos este chiar mai rău.

Indiferent ce facem, nu putem rezolva problema pneurilor. Aducem prea multe componente noi pentru monopost şi producem noi înşine confuzii", a declarat el.

Sutil este liber de contract la sfârşitul acestui sezon, în timp ce Hulkenberg are contract pe termen lung, însă este greu de crezut că Force India îi va sta în cale în cazul în care va primi o ofertă de pilot titular de la altă echipă. Williams îl va păstra anul viitor pe Pastor Maldonado, mai ales prin prisma contractului de sponsorizare cu compania petrolieră PVDSA.

Via | GMM

Comentarii (6)

  • BackonYou
    Williams
    L-as prefera pe Sutil , are caracter si un stil de pilot strong.
    0 2
  • Nu cred ca Sutil va veni la Williams atata timp cat el beneficiaza de un Force India mult mai rapid decat monopostul Williams
    4 1
  • BackonYou
    Williams
    Din cate s-a spus, Williams va echipa la anul motoare Renault insa nu stiu sigur daca se va intampla asta. S-ar putea sa ai dreptate, dar nici Nico nu cred va reveni la fosta echipa . Numai bine .
    0 0
  • BackonYou
    Williams va folosi motoare Renault in 2012. Este 100% sigur.
    1 0
  • Sutil?
    De ce l-ar lua pe Sutil? Este de 6 ani in F1 si se bate de la egal la egal cu Di Resta(care acum un an conducea turisme in DTM). Hulkenebrg mi se pare alegerea cea mai potrivita. E tanar , are talent , e pe o panta ascendenta , in vreme ce Sutil...s-a cam "saturat". Oricum , nu mi-as face griji pt Papa Frank :))
    1 0
  • Barichello?
    Nu vreau sa fiu caustic insa Barichello e cel care e "prajit".
    Da, e adevarat, Williams e una dintre echipele ce are vadit probleme in acest sezon insa atacurile constante ale lui Barichello asupra directiei in care se indreapta dezvoltarea monopostului nu pot sa aduca nimic bun. Daca in cazul motorului Cosworth nu putem invinui pe nimeni de la Williams, restul capitolelor unde echipa este deficitara se datoreaza intr-o anume masura si lui Rubens.
    Sincer, chiar nu vad de ce Frank Williams ar semna o prelungire a contractului cu Barrichello. E clar ca lumina zilei ca brazilianul nu mai are absolut nimic de demonstrat (in sensul ca a aratat deja de ce este in stare si clar se afla pe o curba descendenta in cariera de pilot), in calificari este invins constant de Maldonado (un pilot inca neexperimentat insa destul de rapid), sponsori pt echipa nu aduce s.a.m.d.
    Alegerea ce mai la indemana ar fi readucerea la echipa a lui Hulkenberg. Sutil nu cred ca va fi abandonat de Force India si cu siguranta nu va alege Williams in detrimentul actualei echipe iar un alt pilot cu experienta 0 in F1 din formulele inferioare cu siguranta nu e stilul lui Frank W. Nu stiu Bruno Senna in ce situatie contractuala se afla cu Renault insa cu siguranta nu e multumit de faptul ca Grojean este preferat pt o eventuala inlocuire a lui Kubica. Ar fi si el o varianta, mai ales daca tinem cont de viitorul parteneriat Williams-Renault.
    In concluzie, variante sunt destule. Totul tine de Williams; in ce directie vor sa priveasca> viitor/trecut.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru