Topul salariilor din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.03.2008
Auto Motor und Sport a publicat un clasament al castigurilor obtinute de cativa dintre pilotii din Marele Circ, Fernando Alonso ocupand prima pozitie.

Potrivit sursei citate, pilotul echipei Renault castiga in acest sezon 28 de milioane de dolari, depasindu-l astfel pe campionul mondial Kimi Raikkonen, care incaseaza de la Scuderia Ferrari "numai" 22 de milioane de dolari.

In mod surprinzator, una dintre favoritele la titlul mondial, McLaren, ofera salarii modice pilotilor sai. Astfel, Lewis Hamilton este recompensat cu 5 milioane de dolari, in timp ce Heikki Kovalainen primeste jumatate, 2.5 milioane de dolari.

Pilotul echipei Williams, Nico Rosberg, castiga la fel de mult ca Lewis Hamilton, insa salariul sau este mult mai mare decat anul trecut. Nelson Piquet Jr castiga 1.5 milioane de dolari, in timp ce Timo Glock primeste de la Toyota 2 milioane de dolari.

Alti doi piloti cu salarii de peste 10 milioane de dolari sunt Jenson Button (Honda racing) cu 16 milioane de dolari si Nick Heidfeld (BMW-Sauber) cu 11 milioane de dolari. Cei mai prost platiti piloti din Marele Circ sunt Kazuki Nakajima de la Williams si Adrian Sutil de la Force India, ambii cu un salariu de 1 milion de dolari.

Interesant este insa faptul ca, spre deosebire de anii trecuti, in prezent nu mai exista piloti care isi platesc locul in echipa, conform datelor prezentate de revista germana.

 Pilot  Echipa  Salariu*
 Fernando Alonso
 Renault  28
 Kimi Raikkonen
 Ferrari  22
 Jenson Button
 Honda  16
 Nick Heidfeld
 BMW-Sauber  11
 Lewis Hamilton
 McLaren Mercede  5
 Nico Rosberg
 Williams  5
 HeikkiKovalainen
 McLaren Mercede  2.5
 Timo Glock
 Toyota  2
 Nelson Piquet Jr
 Renault  1.5
 Kazuki Nakajima
 Williams  1
 Adrian Sutil
 Force India
 1

 

*sumele sunt exprimate in milioane de dolari.

Sursa: Auto Motor und Sport.

Comentarii (7)

  • stiri..vitale
    ce trb au salariile pilotilor cu punctarea in magnificul asta concurs?? imi scapa...
    unii stiu de ce...
    dar ma trezesc si eu vorbind...
    0 0
  • Kimi
    Kimi parca avea anul trecut un salariu de 51 mln $
    0 0
  • "Bietii" McLaren
    Saracutii de McLaren!... Dupa amenda usturatoare de anul trecut, nu mai au bani pentru a-si plati onorabil pilotii!.... Hehehehe! Noroc ca azi e 31 Martie, la un moment dat am crezut ca e deja 1 Aprilie! :)))))))))))))))))))
    0 0
  • foarte bine
    Foarte bine ca au mai scazut un pic salariile, si asta numai datorita plecarii fratilor Schumacher si plecarii lui Vileeneuve ,care la BAR Honda a avut ani de zile un salariu astronomic,nefacind mare lucru pentru el. Acelasi lucru se poate spune si despre R. Schumacher , care a mers la Toyota numai pentru un salariu mai mare,performanta pe care a facut-o el acalo o stim cu totii.L polul opus se aflan M Schumacher ,care la rindul lui a avut salarii astronomice la Ferrari, dar , dar cel putin a facut performanta(inca neegalata). Asa ca ii dau dreptate la Frank Williams in legatura cuzgircenia la salariul pilotilor, unde se ajungea daca mai continuam cu ere Schumacher? Numai bine.
    0 0
  • Massa
    Nu-mi vine sa cred ca Massa castiga sub 10 mil.
    0 0
  • nu cred ca e real topul salariilor
    si eu stiu ca kimi avea undecap e la 40 si ceba
    dar Robert Kubitza un il lasati ce salar are?
    0 0
  • alonso
    daca acesta va fi un an de cumpana pt el avand in vedere performantele, macar e pe primul loc la salariu, asta datorita dragostei si loialitatii pe care i-o poarta renault-ul pt el
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru