Toro Rosso: "Nu avem bani pentru sistemul KERS"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.08.2008
Gerhard Berger spera ca sistemul KERS sa nu fie implementat de echipe in sezonul viitor, intrucat Toro Rosso nu dispune de fondurile necesare.

Sistemul de recuperare a energiei KERS va intra in vigoare incepand din 2009, insa utilizarea acestuia nu va fi obligatorie.

Mai multe echipe si-au exprimat dorinta ca noul sistem sa fie amanat pentru 2010, insa marii constructori au refuzat propunerea, intrucat au investit deja sume importante de bani.

Coproprietarul Toro Rosso, Gerhard Berger, este unul dintre sustinatorii ideii de a amana totul pentru 2010, din ratiuni financiare. "Inteleg necesitatea tehnologiei KERS, dar trebuie sa platesc pentru asta, si pur si simplu nu avem buget pentru asa ceva. Asa ca prefer sa nu il avem, pur si simplu din motive de costuri", a declarat Berger in cadrul unui interviu pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Reticenta lui Berger fata de KERS are drept cauza principala viitorul incert al echipei sale. Boss-ul Red Bull, Dietrich Mateschitz, si-a anuntat intentia de a-si vinde cele 50% din actiunile echipei pana la finalul sezonului 2009.

In acest context, procesul de separare dintre Red Bull si Toro Rosso a inceput deja.

"Suntem in plin proces de separare, la jumatatea drumului as spune. Ne imbunatatim infrastructura si cred ca suntem in forma buna".

Comentarii (3)

  • BERGER ~zice...@
    Dietrich Mateschitz~zice demult ca vinde nui ceva nou si dc nu au banii tre sai dati ..minus ? pff da dezspre evolutia buna din VALENCIA mucless? Berger prezinta situatia din partea de jos a clasamentului ..ultimile 3 echipe au bugete mici..KERS ~ e un sistem greu de implementat chiar si pe o masina de curse..in america se va introduce turbo ....in f1 se cauta reducererea costurilor 2009 va fi un an fara KERS..va dona KERS FERRARI pt dezvoltare impreuna...asteptam sa vedem la SPA ce si cum
    0 0
  • offf
    Aolo cum poate sa spuna asa ceva,la evolutiile bune pe care le-a avut Vetel
    .........
    0 0
  • NeoGalaxy
    Mda
    "Bruno_Senna" invata sa scrii mane. Nu zic ca esti un analfabet dar cred ca realitatea nu este foarte departe.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru