Trulli: "Hamilton a obtinut un avantaj in sicana"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.09.2008
Jarno Trulli considera ca Lewis Hamilton si-a creat un avantaj clar cand a taiat o sicana in timpul unui duel cu Kimi Raikkonen in MP al Belgiei.

Penalizarea lui Hamilton cu 25 de secunde a nascut numeroase controverse in lumea Formulei 1, insa Trulli este unul dintre pilotii care crede ca decizia FIA este justificata.

"In opinia mea, Hamilton a obtinut un avantaj prin taierea sicanei", a declarat Trulli pentru Gazzetta dello Sport. "Daca ar fi ramas pe pista, nu ar fi avut viteza necesara de a depasi masina Ferrari".

"In acelasi mod, la Monza cineva ar putea taia prima sicana, sa ii ajunga pe rivali si sa-i depaseasca in prima zona de franare. Cand ataci pe exterior, o faci pe riscul tau, pentru ca cel care este pe interior face legea in viraj. Daca nu este suficient loc, trebuie sa pleci".

"Daca ar fi fost un zid acolo, ar fi atacat? Daca ar fi fost iarba, n-ar fi avut sansa sa atace din nou cand a revenit pe circuit din cauza pneurilor murdare".

McLaren va decide marti daca va face apel la decizia FIA.

Comentarii (11)

  • Ce magar este truli!
    Cum drak sa ramai pe pist adaca esti fortat sa iesi in decor?
    Daca era parapet nu avea nimeni curajul sa atace pilotule.

    Parca ai comenta din afara F1.
    Acum toti care isi dau cu parerea trebuie sa insemne de punctare lui Hammy?
    E penibil. Sa zicem ca sunt 50 de piloti si fiecare zice acest luru, inseamna ca vom avea -150 puncte pentru Hammy. Mama ei de punctare.
    Nu era suficient sa punctati pentru trulli ?

    0 0
  • Rectificare
    A nu se citi greselile de scriere .. din viteza si nerv! :)
    0 0
  • pt cei ce fac selectia stirilor postate
    Nu este normal sa punctati toate parerile pro-penalizare si nici una din cele anti-penalizare. Se pot gasi foarte usor declaratiile lui Stewart, Lauda sau Ralf Schumacher (pro Hamilton). Nici una din acestea nu se regasesc pe automarket.ro .
    p.s. precizez ca penalizarea mi se pare justa, dar stirile prezentate ar trebui sa acopere ambele tabere. Nu vad de ce parerea lui Massa (care nu poate fi considerata obiectiva) are mai mare greutate decat a mai multor fosti piloti celebri.
    0 0
  • @comentarii despre penalizare...
    se pare ca ne "bucuram" sau "suferim" pe zile. Ieri toate comentariile negative erau despre Massa. Azi, a venit rindul lui Hamilton. Poate maine vom avea ziua "mix" in care o sa apara si multitudinea de comentarii ale lui Lauda, Ralf Shumacher, Jackie Stewart etc, precum si declaratia lui Kimi, Alonso si ... cine mai stie cine...
    0 0
  • Frana!
    SVY tu ce faci cand esti in depasire si vezi ca n-ai loc? Iti zic eu: calci frana. Asa trebuia sa faca si Hami.
    0 0
  • LoL...
    mi-am schimbat parerea despre tine truli te credeam un pilot normal la cap!!!
    0 0
  • altu'
    ma, eu moor dupa Trulli, imi place mult de el si nu cred ca bause prea multe sticle de vin inainte sa dea declaratia asta. Duminica, dupa ce a fost penalizat, a aparut Hamilton pe Rai 1, f zabaret si a declarat cu mandrie (de nici mie nu mi-a venit sa cred) ca daca asta a fost decizia comisarilor de cursa, inseamna ca a fost decizia corecta! Mai citit o data ce zice italianul in ultimele doua paragrafe.
    0 0
  • @BeeJay
    Cred ca trebuie discutat in contextul F1 si nu ceea ce fac eu pe strada.
    Pista e un loc unic unde 0.001 secunde sunt importante, la fel ca orice mica ezitare. Gandeste-te ca noi ezitam la o depasire la100km/h iar ei, cei mai buni piloti, stiu sa gandeasca/actioneze/asume orice astfel de moment. Pentru asta ii invidiez.
    Daca in acel viraj, Kimy ezita 0.001 secunde atunci hammy nu iesea in decor, din pacate nu a facut-o. Asta inseamna tarie si siguranta, sa impingi cat mai tare pana la limita, care cedeaza primul pierde. E si chestie de psihic, iar maestria iti poate conferi acest atuu.
    0 0
  • daca - pt SVY
    Si daca declara cei de al Mercedes ca a fost penalizat coect tot o sa gasesti tu ceva de comentat :D.
    Daca ai merge macar intro competitie cu karturi poate ai putea sa-ti dai seama de avantajul lui Hamilton in urma scurcicuitarii curbei (si diferenta este si mai mare in F1- in cazul karturilor nu prea exista aspiratie).
    Si mai citeste de cateva ori asta: "Daca ar fi ramas pe pista, nu ar fi avut viteza necesara de a depasi masina Ferrari".
    0 0
  • Intamplator am fost pe pista de carturi .. pt gtrazvan
    Tinere, de comentat pot sa comentez cat doresc, chiar si de unul singur.:) Eu ascult punctele voastre de vedere si le respect insa nu putem fi cu totii de acord, asa ca, fiecare credem in propriile valori si capacitatea personala de a percepe si intelege anumite lucruri. Raman la parerea mea ca nu a gresit asa cum se spune!
    0 0
  • ce nationalitate are Trulli ?
    ...eu cred ca e din patria macaroanelor.......asa ca nici nu putea avea alta opinie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru