Un nou debutant în Formula 1: Lance Stroll va fi coechipierul lui Bottas la Williams în 2017

de Daniel Popescu
Luni, 07.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a confirmat că Valtteri Bottas va rămâne la echipă în sezonul 2017 şi va face pereche cu Lance Stroll, campionul Formulei 3, ca urmare a retragerii lui Felipe Massa.

Williams a anunţat recent linia de piloţi pe care va miza în sezonul 2017 al Formulei 1. Prima noutate este că Valtteri Bottas a ales în cele din urmă să rămână la echipă britanica pentru un al cincilea sezon, în ciuda faptului că a fost ofertat de Renault şi spera să găsească o echipă care să-i ofere perspective mai bune.

În schimb, finlandezul îl va avea drept coechipier pe Lance Stroll, proaspătul campion al competiţiei Formula 3 Europa. Canadianul în vârstă de numai 18 ani a impresionat prin performanţe, însă are de partea sa şi avantajul unui sprijin financiar consistent din partea tatălui său, miliardatul Lawrence Stroll.

Urmareste Automarket
Pilotul a fost anterior membru în academia de piloţi a Scuderiei Ferrari şi a început un program de pregătire cu Williams încă din luna august.

"Lance şi-a demonstrat valoarea, a demonstrat că îşi merită locul în Formula 1.

Ca echipă, suntem recunoscuţi pentru faptul că aducem tinere talente în Formula 1. Numai în acest an a anihilat campionatul de Formula 3. Merită cu adevărat acest loc şi sunt nerăbdătoare să văd ce va face anul viitor", a declarat Claire Williams, sefa-adjunct a echipei.

Via Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru