Ungaria: Hamilton castiga fara probleme la Hungaroring

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 05.08.2007

Britanicul Lewis Hamilton a profitat la maxim de retrogradarea pe grila de start coechipierului sau, Fernando Alonso, si a reusit sa se impuna in Marele Premiu al Ungariei, dupa un duel de la distanta cu finlandezul Kimi Raikkonen.

Hamilton a pornit bine in cursa si s-a mentinut pe primul loc, insa cel mai bun start l-a avut Kimi Raikkonen, care a reusit sa-l depaseasca pe germanul Nick Heidfeld. Alonso a pierdut doua pozitii, dand senzatia ca are probleme cu masina, insa a reusit sa revina in scurt timp pe locul 6. Plecat de pe locul 14, Massa a avut o prestatie dezamagitoare, cazand pana pe locul 16.

Desi Hamilton s-a distantat destul de mult de Kimi Raikkonen, lasand impresia ca are mai putina benzina in rezervor, cei doi au intrat la boxe pentru realimentare in acelasi tur. Finlandezul a schimbat mai repede, insa Hamilton si-a pastrat prima pozitie in cursa. Finlandezul a reusit sa se mentina in spatele adversarului sau, diferenta dintre cei doi osciland in jurul unei secunde.

Fernando Alonso nu a reusit sa-l depaseasca pe Ralf Schumacher, in timp ce Massa s-a zbatut incontinuare in a doua jumatate a clasamentului.

Raikkonen a efectuat primul cea de-a doua realimentare petrecand la boxe ceva mai mult de 8 secunde. Hamilton a mai ramas pe pista cateva tururi si, ulterior, a reusit sa realimenteze mai repede decat adversarul sau, iesind astfel tot pe primul loc, la o diferenta mai mare fata de Raikkonen. La numai un tur distanta, Alonso a efectuat si el a doua oprire la boxe si a iesit din nou pe pista in fata lui Ralf Schumacher. Profitand de cele 3 opriri la boxe ale lui Kubica si Rosberg, spaniolul a ajuns pe locul 4 si a lansat un atac de final pentru locul 3 ocupat de Heidfeld, insa nu a reusit sa treaca de german. Raikkonen a reusit treptat sa reduca diferenta fata de Hamilton la mai putin de o secunda, insa nu a fost capabil sa lanseze unn atac de final asupra britanicului.

Astfel, Lewis Hamilton a trecut primul linia de sosire, urmat de Kimi Raikkonen.

Podiumul a fost completat de Nick Heidfeld, urmat de Alonso si Kubica. Ralf Schumacher a reusit sa termine pe locul 6, in fata pilotului de la Williams, Nico Rosberg, care a reusit un rezultat foarte bun. Ultimul punct i-a revenit pilotului finlandez al echipei Renault, Heikki Kovalainen.

Cel mai rapid tur de pista a fost realizat de Kimi Raikkonen in turul 70, acesta fiind cronometrat cu 1:20.047.

Comentarii (17)

  • mschumy
    puncte
    Parca Hamilton a castigat..de ce a primit Raikkonen maximul de puncte??
    0 0
  • best lap
    Super tare Kimi cu best lap in last lap:)
    0 0
  • ce???
    o intrebare, de ce kimi are 470 de pct-e si hamilton are doar 400??? cu ce a fost mai bun kimi???cum se poate asa ceva??? si mi se pare ca asa a fost si etapa trecut cand a castigat alonso si masa avea 470 de pct si alonso doar 400..........??????????????????????
    0 0
  • de aia
    150 de pct pt cel mai rapid ur
    0 0
  • iceman
    Fastest Lap
    ...pt ca Rai a scos fastest lap
    0 0
  • aaaaa
    da, acuma miam adus aminte....ms ;)......mai uita omul....:P
    0 0
  • ??
    Stie cineva cand sunt testele sau unde pot gasi info?
    Merci
    0 0
  • mschumy
    aveti dreptate
    Corect..abia dupa ce am intrebat mi-am adus aminte ce si cel mai rapid tur se puncteaza
    0 0
  • georgedaniel
    kimi raikkonen :)
    kimi raikkonen a doborat recordu la best lap lu michael shumcher !
    bravo kimi.
    0 0
  • dezgustat
    Mi-e cam sila azi de Hamilton. Si echipei Mclaren; nimeni nu i-a mai zis nimic de ieri. Lewis si i-a pus in cap si a taiat 15pct din zestrea Mclaren, de care aveau nevoie ca de aer. Urmeaza Turcia , Spa si Monza unde Ferrari are carti mai bune.
    0 0
  • @Mircea
    oriunde in lume si la orice sport castigatorul primeste ce-l mai mult,de 2 etape pe F1 Champ locul 2 este mai bine clasat la puncte...sunt curios dak ai castiga un concurs si ce-l din urma ta ar fi mai bine premiat cum ai reactiona ?
    0 0
  • Reddog
    Cine te-a oprit sa-l iei pe Raikkonen? Tu ai mers pe Alonso, eu pe Hamilton. Care e problema? Nu a luat Hamilton cele mai multe puncte in cursa?
    0 0
  • machopiciu
    @reddog
    gresesti - am mai zis si etapa trecuta (asta la general vorbind). daca in GP2 iesi pe 2, ai luat si poll-position-ul si mai reusesti si cel mai rapid tur iei in total 11 puncte fata de cele 10 ale primului loc.
    deci nu e chiar asa de aiurea chestia asta...
    0 0
  • mie graetza d Hamilton
    se vede k la mclaren il defavorizeaza p alonso(sa vazut shi la orpirea pt alimentare, unde alonso a avut +2 sec fatza d hamilton)
    Alonso trebuia sa castige(dak nu ar fi faza d ieri)
    Alonso Campion Mondial 2007
    0 0
  • @machopiciu
    doar ca Raikkonen nu a reusit pole,in afara de asta voi care ati prins cu pilotul de la platinum CMRT acum va bucurati si sunteti de acord cu regulamentul,o sa vina si cursa in care pilotul ales de voi castiga cursa dar la etapa o sa fiti sub cei care sunt cu pilotul de pe locul 2(datorita CMRT) sa vad dak va mai convine,plus de asta aici este un concurs care tin strict de F1 nu GP2,cred ca si regulile ar trebui sa fie ca atare...cum ar fi dak in fotbal golurile ar fi punctate ca la volei ?
    0 0
  • am vrut sa spun Rugby
    :))
    0 0
  • f1
    Cursa din ungaria a fost inca o dovada ca pt.FIA nu exista alta echipa in campionat in afara de Ferrari.Ce treaba e aia ca penalizezi echipa pt. ca pilotii au avut un conflict inre ei.Va spun eu.FIA va face pe dracul in patru ca sa favorizeze pe Ferrari sa ia campionatul .nu observati ca imediat ce se ridica sus o echipa si devine competitiva imediat asa numita FIA ii da in cap (ex. cazul Mc.Laren de acum,cazul Renault de anul trecut cu interzicerea Mas dumperului,interesant tocmai masina Renault nu era conforma cu regulamentul) etc.etc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru