Update: McLaren nu a fost penalizata in scandalul de spionaj

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.07.2007

Va prezentam textul complet al deciziei Congresului FIA de la Paris care a analizat scandalul de spionaj in care este implicata McLaren Mercedes:

World Motor Sport Council (WMSC) – Decizie.

Pe 26 iulie 2006 a avut loc la Paris o intalnire extraordinara a World Motor Sport Council. Urmatoarea decizie a fost luata:

"Vodafone McLaren Mercedes a fost in posesia unor documente confidentiale ale echipei Ferrari, iar acest lucru incalca articolul 151c din Codul Sportiv International. Cu toate acestea, nu sunt suficiente informatii care sa demonstreze ca aceste informatii au fost folosite intr-un mod care sa contravina intereselor Campionatului Mondial de Formula 1. Prin urmare, nu impunem nicio sanctiune echipei McLaren.

Dar, daca in viitor se demonstreaza ca informatiile au fost folosite in detrimentul campionatului, ne rezervam dreptul de a invita din nou Vodafone McLaren Mercedes in fata WMSC, unde echipa se va confrunta cu posibilitatea de a fi exclusa din sezonul 2007 si chiar cu excluderea din sezonul 2008.

De asemenea, WMSC ii va invita pe domnii Nigel Stepney si Mike Coughlan sa isi prezinte punctele de vedere pentru care nu ar trebui exclusi din sporturile cu motor pentru o lunga perioada".

Comentarii (21)

  • inca douazeci
    Banuiesc ca stirea asta a aparut pentru inca +20
    0 0
  • niste puncte
    ati putea sa mai dati vreo +20 de pct si la stirea asta, eu nu m-as supara :)))
    0 0
  • e doar un update
    Hai sa nu exageram acum cu punctajele aiurea.
    E pur si simplu o completare a stirii anterioare.
    Nu vad de ce ar fi punctata.
    Asa cum este acum (cu 0 puncte) este bine (asta in conditiile in care chiar am McLaren in echipa de azi)
    0 0
  • horted
    puncte?
    20 puncte sunt chiar prea multe.
    McLaren a fost gasit VINOVAT dar nu a fost penalizat INCA, din lipsa de probe DEOCAMDATA.
    Nici nu aveau cum sa dovedeasca ceva in asa putin timp.
    Haideti totusi sa nu ne imbatam cu apa rece.
    0 0
  • ...
    cei care au avut de castigat sunt cei care au avut mclanre de la inceputul testelor ( acum 2 zile ) si si=au permis ieri seara sa schimbe ... pentru a ii lua din nou la ora apropiata de cea a inchiderii schimbarilor (ora 13) ... as fi facut si eu manevra asta dar nu am avut cum :))
    0 0
  • sperantele ferari s-au naruit
    Mi se pare normal!
    0 0
  • bai nu cred
    Nu prea cred ca au facut manevra...pentru ca la 12 se inchideau schimbarile...depunctarea a fost facuta undeva pe la 11. Oare chiar ar fi riscat sa puna banii pe Mclaren? mai ales ca aparusera argumentele economice ale avocatilor Ferrari?
    0 0
  • ...
    ah si inca ceva....eu citisem chestia data de avocat pentru care au scazut lui Mclaren 20pct....dar nu credeam ca vor scadea atat de mult...tine si de interpretare.
    0 0
  • s-au terminat si testele
    Today's times:

    Pos Driver Team Time Laps
    1. Wurz Williams-Toyota (B) 1.19.962 86
    2. Kubica BMW-Sauber (B) 1.20.004 92
    3. de la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1.20.220 111
    4. Barrichello Honda (B) 1.20.250 86
    5. Buemi Red Bull-Renault (B) 1.20.318 68
    6. Trulli Toyota (B) 1.20.377 70
    7. Kovalainen Renault (B) 1.20.828 64
    8. Sato Super Aguri-Honda (B) 1.21.186 108
    0 0
  • sperantele Ferrari nu s-au naruit
    Anul trecut Schuey erau cam in aceeasi situatie, la 17/18 pct distanta de Alonso. Fara binevenitul abandon din Japonia, titlul s-ar fi jucat in ultima cursa.
    Deci si acum se poate inca intampla asa ceva, fie la Ferrari, fie la Mclaren.
    Nici abandonurile astea nu sunt aleatorii. Ferrari a impins masina atat de departe, inca problemele au fost inevitabile. Si au probleme si acum cu fiabilitatea; oricum nu aveau dupa ce sa se inspire inginerii Mclaren.
    Ferrari ramane periculos pana in ultimele secunde ale ultimei curse. Poate si dupa cu vre-un proces.
    0 0
  • Oamenilor le place sa se uite in curtea vecinului. Valabil si pt McLaren
    Vinovatia McLaren poate fi dovedita prin prisma psihologiei: daca esti nemancat de 3 saptamani si ai in fata un platou mare cu mancare, nu mananci??? Este la minte cocosului sa spui ca McLaren nu s-au folosit de datele de la Ferrari.
    0 0
  • ...
    Ron nu are de ce sa se uite in curtea vecinilor. El face lucrurile doar ca el.

    25 de autoritati in motorsport si F1 nu au gasit unde ar fi folosit dovezi ca le-ar fi folosit la ceva. Cine e Loss asta? poate al 26-lea...ah nu acela e Jean Todt si el nu avea dreptul sa-si exprime punctul de vedere azi. Dar Loss stie mai multe.
    0 0
  • @Giannig
    Este un punct de vedere, dar nu ai de unde sa stii sigur ca Ron Dennis este asa cum crezi tu in orice situaite. Si asta este o situatie aparte.
    Parerea mea este ca privesti problema asta mult prea subiectiv. Dar e dreptul tau, asa cum e dreptul unui fan Ferrari sa-si exprime o parere diferita.
    Una peste alta insa, cei 25 au declarat ca McLaren a fost gasita vinovata de incalcarea art.151c din Codul Sportiv International dar ca nu va fi pedepsita din lipsa de dovezi la momentul actual. Privind subiectul din punctul asta de vedere nu as mai fi asa mandru ca sunt fan McLaren.
    Oricum, o alta stire zice ca Ferrari, nemultumiti (firesc) de decizia WMSC, vor continua actiunile in justitie incepute in Italia si Marea Britanie.
    Sa vedem ce o sa iasa din asta.
    0 0
  • @horted
    de ce crezi ca McLaren a furat de la Ferrari? doar pentru ca un angajat al lor a complotat cu un altul de de la ferrari si detineau planuri ale unei masini? din ce stiu nu prea se aseamana masinile intre ele..McLaren este mai scurta fata de ferrari,chiar crezi ca au folosit ceva din acele hartii? crezi tu ca o echipa cum este McLaren ar fi avut chef de un compromis si nu oricum,furand de la rivala ferrari...sa fim seriosi
    0 0
  • horted
    @reddog
    Nu am zis ca McLaren a furat de la Ferrari. Eu exclud ideea ca ar fi copiat ceva de la italieni.
    Am mai scris la un alt comentariu, documentatia era foarte vasta, nu numai elemente tehnice ci si strategie si alte asemenea. Un ochi profesionist ca al lui Coughlan ar fi in stare sa afle detalii pe care probabil le-ar fi aflat si singur, dar dupa multa munca. Si multe altele.
    Dar asta e o alta problema, greu de dovedit.
    Eu am spus ca McLaren au fost gasiti vinovati azi de incalcarea articolului din Codul Sportiv. Asta inseamna ca aveau in posesie documente obtinute prin spionaj, au stiut de ele si nu au facut nimic pentru a corecta situatia. Asta inseamna incalcarea regulilor de conduita. Asta s-a afirmat in comunicatul de azi. Si asta am scris si eu. Era pur si simplu un alt mod de a pune problema, altfel decat un suporter exaltat al lui McLaren.
    0 0
  • stati in banca voastra
    Un lucru sa fie clar: as lucra toata ziua pana in noapte si mi-as toci buricele degetelor, numai sa ajut pe Mclaren sa castice titlu dupa titlu. Doar alune si bere pentru subzistenta i-as cere lui Ron. Iar Coughlan ar merita spanzurat de oute pentru ca s-a dus ca un bou la un xerox, a bagat in rahat asemenea echipa si a dat cu piciorul carierei.Asta se putea intampla doar daca aceasta e o practica mai des intalnita in F1.

    Sincer, sincer urasc Ferrari F1, dar mai ales triada Jean Todt, M.Schumacher si Ross Brawn, dar niciodata nu am atacat virulent aceasta echipa. Zi de zi vad tot felul de gunoaie pe acest site legate fie de Ferrari, fie de Mclaren, si cred ca multi altii s-au saturat...si posteaza mai niciodata.

    O singura data regret ca l-am facut pe Massa maimutoi dupa Malaezia. Altfel nu m-am luat niciodata serios de Ferrari, chiar i-am laudat ca niste adversari redutabili ce sunt. De tinut minte, pentru cine ma crede subiectiv si exaltat. Alfel sunteti impartiali cu totii nu?
    0 0
  • @Gianing
    bine spus man...sa ne intalnim la o bere si sa povestim,istoria McLaren e mare si avem ce povesti
    0 0
  • horted
    @Giannig
    Scuza-ma te rog pentru formulare, partea cu suporterul exaltat nu se referea la tine. Daca ai citit comentariile de la stirile anterioare vei vedea la cine ma refeream.
    Comentariile tale chiar mi-au placut, de-a lungul concursului.
    Cat despre partea cu impartialitatea, nu am pretins ca as fi astfel. Eu sunt fan Ferrari, dar tin sa subliniez ca nu mi-a placut niciodata Michael Schumacher. Pe de alta parte nu voi spune niciodata ca urasc alta echipa. Pe McLaren chiar ii admir.
    Inchei aici discutia, s-a lungit destul.
    Poate ma primiti si pe mine la berea aia, sa-mi povestiti si mie istoria lui McLaren?
    0 0
  • FAN FERRARI
    GUNOAIELE DE MACLAREN
    SUNTENTI NISTE GUNOAIE NU MAI AVETI CE CAUTA IN F1 DACA AVEATI DEMNITATE VA RETRAGEATI SINGURI DA CUM VOI NU ATI AUZIT DE CUVANTU DEMINTATE CU GUNOAIELE DIN F1 DAR VOI CUM SNTETI MANA IN MAJNA CU BERNI VO SALVAT SI ALA UN GUNOI MAI MARE CA VOI
    0 0
  • KHIJHOI
    YTGY
    GUNOAIELOR AFARA CU VOIIIIII DIN F1
    0 0
  • vonghitza
    super
    hei !!! aici chiar am citit comentarii pertinente si bag seama ca sunt baieti destepti. dar ca orice padure aveti si uscaturi (FAN FERRARI si KHIJHOI ), dar nu va suparati "si ei sunt ai nostri".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru