Vettel crede că este huiduit doar de fanii Ferrari

de Daniel Popescu
Luni, 23.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel insistă că nu este deranjat de faptul că este huidut pe podium şi crede că este un lucru normal pentru că cei mai mulţi fani ai Formulei 1 susţin Ferrari.

Nu este frumos, dar dacă ne uitam în tribune cei mai mulţi fani sunt îmbrăcaţi în roşu.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a fost huiduit din nou pe podiumul de premiere cu ocazia Marelui Premiu al statului Singapore, ca urmare a victoriei obţinute pe circuitul de la Marina Bay care îl apropie şi mai mult de al patrulea titlu mondial.

Pilotul echipei Red Bull Racing consideră însă că huiduielile provin în mare măsură din partea unui grup de fani ai Scuderiei Ferrari care călătoreşte la fiecare Mare Premiu.

"Nu este frumos, dar dacă ne uitam în tribune cei mai mulţi fani sunt îmbrăcaţi în roşu. Ferrari are o bază solidă de fani şi are tradiţie în F1. Sunt aici de mai mult timp şi au avut mai mult succes decât orice altă echipă, chiar dacă acum culoarea predominantă este albastru. Cred că (n.r - cei care huiduie) sunt într-un tur şi merg la multe curse. Dar atât timp cât huiduie, înseamnă că facem o treabă bună", a declarat el.

Este ridicol, aceşti oameni nu înţeleg ce face băiatul ăsta.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
Christian Horner, şeful Red Bull Racing, consideră că huiduielile reprezintă un ac de lipsa de sportivitate în contextul în care Vettel pilotează foarte bine.

"Există un mic grup şi este ca o joacă de copii, dar nu este corect pentru că nu este sportiv.

Băiatul a avut o cursă incredibilă şi am fost martorii unuia dintre cele mai bune pilotaje în termeni de ritm de cursă şi nu cred că este sportiv ca un pilot să primească o astfel de recepţie după o asemenea performanţă", a precizat el.

Cel mai vehement a fost însă Niki Lauda, preşedintele Mercedes, care consideră că fanii care au o astfel de atitudine nu înţeleg Formula 1.

"Este ridicol, aceşti oameni nu înţeleg ce face băiatul ăsta. Îmi scot pălăria pentru performanţele sale pentru că băiatul ăsta a condus cursa din primul tur, ar fi putut depăşi cu un tur din urmă pe toată lumea şi dacă aş putea alege i-aş da titlul mondial astăzi pentru acest pilotaj", a declarat triplul campion mondial. 

Comentarii (16)

  • Comportament nesportiv dar specific al fanilor Ferrari.
    31 39
  • Laurentiu
    "comportament nesportiv"- nu stiam ca fanii unei echipe participa la acest sport/campionat. "Comportament nesportiv" ar fi putut avea unul dintre pilotii F1 insa fanii au caracterul lor, nu au nici o influenta asupra rezultatelor unei echipe favorite/adverse... deci nu prea ar avea treaba cu sportul in afara de faptul ca nr-ul fanilor influenteaza oarecum sponsorii si-i determina sa se duca/renunte la o echipa sau alta.
    32 7
  • Poate ca Vettel nu accepta ideea ca in ciuda rezultatelor sale din ultimii ani nu castiga inimile la majoritatea sufletelor omenesti, fani ai sportului de F1. Inima sau sufletul unui om il castigi prin impresii si sentimente ori Vettel orin orgoliul sau si foamea de suprematie isi arata de zori caninii cand castiga iar cand nu striga "...so, do someting!".
    31 19
  • GrosJan
    Sa fim seriosi, pot sa fie fani Mercedes, fani Lotus, fani Red Bull care nu-l plac pe Vettel, fani Ferrari, fani McLaren si poate chiar fani Force India. Cat Schumacher a fost la Ferrari, era huiduit de fanii lui Hakkinen si nu s-a stresat nimeni, cat Alonso a fost la Renaul era huiduit de fanii lui Schumacher si viceversa si nu s-a stresat nimeni. Nu cred ca este obligatoriu ca toata lumea sa-l placa pe Vettel pana la urma, respectul il merita Newey. Vettel este asa de forma un paravan pentru acesta, nimic altceva. Si plus respectul se castiga nu se cumpara.
    36 17
  • @GrosJan ai perfecta dreptate, tocmai aici este si problema. BabyVettel nu intelege tocmai acest aspect - respectul se castiga. Faptul ca este bun nu se poate tagadui, ca are cea mai buna masina...la fel, dar caracterul....acolo mai are de lucrat. Ceea ce au facut in Brazilia, cu "problemele" la cutia de viteze.....pentru asta nu o sa-mi placa niciodata de Vettel. Cand Schumi, asa robot cum era el, a egalat recordul lui Senna nu o mai putut vorbi si nu si-a putut stapani lacrimile, iar copilul asta se crede Dumnezeu si ii calca pe toti in picioare.
    Sa nu uitat ce i-a facut lui Weber la inceputul campionatului. Hamilton i-a cerut scuze pe podium lui Rosberg, Vettel.....bun pilot, zero caracter. Respect castigat....niciodata!!
    19 11
  • decat lacrimile false ale lui Schumi mai bine sinceritatea lu' Vettel! A fost si vreo mare prietenie intre el si Senna ...din contra! Stati voi linistiti ca are multi fani neamtul! A afirmat vreodata ca e Dumnezeu? Nu, nu cred .. a fost sincer si de multe x umil ! Ce i-a facut lui Webber ...vai dar ce i-a facut...nu a respectat ordiniele de echipe adica ce a inventat Ferrari adica de ce ne plangem acum ca nu mai sunt cursele ca in trecut! BV LUI! Pt ca voi nu iti suportati fata si pt ca voi la varsta lui nu ati realizat nimic importat ajungeti sa urati unul din cei mai talentati piloti ai ultimilor ani! Vedea-l-as la Ferrari sa muriti de inima rea atunci!
    19 19
  • Eu pe Vettel nu l-as huidui, desi sunt fan Ferrari. Il aplaud pentru ca face o treaba f buna intr-o echipa care domina. Pot sa huidui politica ipocrita a RBR, atacurile murdare duse la adresa lui Alonso ori de cate ori acesta era era in coasta lui vetel, duse dincolo de limita fair-playului in sport, orchestrate de mutantul Marko. Iar Ferrari nu au Pot sa pun citate aici dar cine e de buna credinta stie ce spun.
    20 2
  • Ce a facut Vettel pentru fani ca sa merite respectul lor? Sa nu spuna ca el castiga curse pentru fani. Ca aia e cea mai mare ipocrizie.
    Daca cineva vine cu un monopost cel putin la fel de bun ca RBR si il bate consecutiv pe Vettel, il distruge psihic pe german, ii ruineaza acestuia cariera. Vettel e genul de pilot care acum se crede in "turnuletul sau de fildes", iar daca maine se va gasi in mocirla, nu va stii cum sa reactioneze si din pacate nu prea va mai avea timp. Daca pleaca de la RBR cu siguranta nu va mai obtine alte trofee. Credeti ca Ferrari n-ar fi putut sa scape de Massa ca sa-l aduca pe Vettel? Asa cum l-a adus pe Kimi, o putea face si cu german. Dar Sebi nu vrea sa plece pentru ca fara Newey este zero. Si sa nu se astepte ca venind la Ferrari o sa fie purtat pe brate sau vazut ca un zeu. Cu primul esec va fi si mai mult huiduit, chiar daca e imbracat in rosu.

    Apoi echipa Red Bull niciodata nu va fi iubita in F1 asa cum e Ferrari, McLaren si de ce nu Williams. Pentru ca e o echipa mizerabila care se bazeaza pe atacuri media la adresa altor piloti pentru a crea diferite discutii in cadrul echipelor adverse si pentru ca in ultimii ani toate deciziile maFIA au fost luate favorizand echipa austriaca.
    5 12
  • bbrunes
    Doar pentru ca a fist huiduit la Monza, acolo unde cu certitudine existau mai multi feraristi si da, poate sunt multi imbracati in rosu, nu cred ca frustrarea fanilor de la Ferrari determina atat de mult huiduit. A fost huiduit de multe ori sezonul acesta...fapt ce ar trebui sa ii dea un semn de intrebare..
    In ceea ce spune insa Horner exista un sambure de adevar:"unuia dintre cele mai bune pilotaje in termeni de ritm de cursa", insa poate ca fanii vor fi altceva, spectacol depasiri, pentru care ii respecta pe ceilalti piloti de pe podium..
    5 3
  • Didernes
    Vettel mai si aude voci din cand in cand care ii soptesc "kill yourself, kill yourself"
    4 15
  • Vettel
    E cel mai bun si nu trebuie sa isi ceara scuze pentru asta. Nu au decat sa-l huiduie la fiecare cursa, inseamna ca e pe podium. Cel mai tanar cvadruplu campion mondial. Vettel = Alonso+ Hamilton+ Kimi (in curand)
    18 14
  • Cum e posibil asa ceva ? Marele si singurul, cel mai rapid pilot huiduit ? De ce nu se uita comisarii pe sub "capota" monopostului RBR? E mult mai mult furt decit talent. Eu nu tin minte sa fi fost vre-o cursa in istoria recenta a f1 in care un pilot sa fie mai rapid cu 2 secunde/tur fata de rivali. Rivali de la Mercedes sau Ferrari. Asa cum anii trecuti au trisat sint ferm convins ca o fac si acum. Cursa de la Singapore a fost castigata pana acum si de Hamilton si de Alonso nu doar de Vettel. Dar niciodata cu cate doua secunde pe tur! Anul asa nu a fost "geniul" lui Vettel ci din nou "furtul" RBR! De asta este Seb huiduit de unii fani.
    13 10
  • cat Ferrari castiga in aceeasi maniera nu mai era furt, daca ferrari domina in aceeasi maniera in ultima 4 ani nu mai era furt! Pentru a fi victorios intr-o masina buna nu e indeajuns sa urci in ea asa cum multi va inchipuiti ....
    9 1
  • Toti marii campioniau fost la un moment dat huiduiti. Este ceva cu care trebuie sa invete sa traiasca. Nu sunt fan Vettel, dar face o treaba foarte buna. Iar la varsta lui sa fie de 4 ori campion mondial este ceva.

    Sper ca poate restartul campionatului de anul viitor, cu toate modificarile de regulament sa mai echilibreze echipele, cu toate ca am impresia ca vom avea ceva surprize ...
    6 1
  • Singaporezul
    Putina umilinta nu strica nimanui,nu poti sa le ai pe toate mai ales dupa Sepang.Probabil cand o sa vina la Ferrari nu va mai fi huiduit de ferraristi dar pana atunci o sa fie forza....
    7 0
  • Normal,adeseori fanii Ferrari nu sunt fair-play . ^.^
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru