Vettel: "Nu am stiut ca l-am scos pe Lewis din lupta pentru titlu"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 03.11.2008
Sebastian Vettel spune ca nu stia pozitia pe care se afla dupa iesirea de la boxe. A decis sa il depaseasca pe Hamilton fara a sti ca il scoate din calculul pentru titlu.

Sebastian Vettel spune ca nu a avut niciun dubiu atunci cand a hotarat sa il depaseasca pe Lewis Hamilton cu un tur inaintea finalului MP de la Interlagos. Desi in acel moment il scosese pe britanic din lupta pentru titlu, tanarul pilot german care la anul va lupta pentru Red Bull spune ca nu stia care sunt pozitiile in acel moment pe pista.

"Am incercat sa trag cat pot pentru a trece de cat mai multe masini cu putinta. Nu aveam nici macar un indiciu legat de pozitia mea de dupa pitstop. Stiam doar inainte, cand ma aflam pe pozitia a cincea, dupa Lewis. Incercasem sa trec de el, dar nu am reusit", isi aminteste Vettel.

Acesta rememoreaza momentele de uluiala de dupa schimbarea de pneuri: "Dupa ce am iesit de la standuri am dat de foarte multe masini intarziate. A fost confuz totul, pentru ca ploaia devenea din ce in ce mai sacaietoare. A fost dificil de abordat acea parte a cursei, insa am reusit sa trec de Lewis cu un tur inainte de final. Si, apoi, in ultimul viraj, am trecut de Timo (n.r: Timo Glock) si am terminat pe pozitia a patra.

Nu stiam ca, depasindu-l pe Hamilton, ii pot lua acestuia titlul. Stiam doarr ca unele masini au ales sa ramana pe pneuri de uscat. Cred ca si-au calculat sansele si au azut ca asa pot sa emita pretentii mari, ceea ce s-a si intamplat. A fost un final dramatic, tocmai l-am vazut la TV", spune Vettel.

Cu toate acestea, pilotul german afirma ca nu ar fi avut vreo indoiala ca trebuie sa treaca de Hamilton, chiar si daca ar fi stiut pozitia acestuia in acel moment: "La final, ma bateam cu Lewis. Iar la inceput am avut un duel cu Felipe. Daca as fi avut sansa sa trec de Felipe, as fi facut-o. Eu am facut cursa mea, am avut grija doar de mine. Nu-mi pasa cine se bate si pentru ce", incheie Vettel.

Comentarii (13)

  • @Vettel
    merita urmarit. are talent
    0 0
  • @vettel
    sper sa-l vad la vreo echipa mare...ferrari sau bmw..are super talent...bv lui..ce a facut el cu un toro rosso nu a facut ham cu un mclaren..pe ploaie vettel ii mai bun decat ham de 100 de ori
    0 0
  • @scuderia
    tin sa iti amintesc ca hamilton nu a fortat nici o secunda in cursa asta . da , imi place si mie pilotul , si sper sa nu se duca la ferrari .
    0 0
  • sharky
    Nu te mai chinui sa le explici cum sta treaba ca iti pierzi timpul de pomana ! Lewis nu a fortat din motive tehnice in primul rand (motorul sau setat in "safe-mode" dada un randament scazut dar cu sanse mari sa reziste,fiind la a doua utilizare ) si in al doilea rand din motive tactice:locul 5 a fost suficient,nu trebuiau riscuri suplimentare.
    Pilotii cu un motor nou au avut avantajul unei setari care sa scoata 120% performanta (vezi ferrari,Vettel si altii) pentru ca l-au folosit intr-o singura cursa.
    Multi "comentatori si experti " pe aici,dar detaliile tehnice le uita.
    La fel si problema cu pneurile a lui Glock pe care il fac tradator pe degeaba ,a fost chiar mai rapid decat Trulli in ultimul tur.....dar unii nu pot accepta realitatea .
    0 0
  • @sharky_raduku & hakkinen
    cum adica nu a fortat...cand mai erau 2 ture era pe locul 6...iar atunci campion era massa..si el stia foarte bine lucrul acesta...mai toata lumea zice k ham ii cel mai bun pe ploaie...mno aci ce a facut??? nu tot ploaie a fost si asta?? el nu stia dak il ajunge sau nu pe glock...nu a incercat niciodata sa-l depaseasca pe vettel...sau poate nu a reusit...degeaba..sa nu vina vettel la o echipa mare k face ravagii
    0 0
  • @hakkinen
    apropo...dovedeste-mi k glock a fost mai rapid in ultimul tur decat truli...
    0 0
  • @hakkinen
    + ca pe ploaie motorul nu se solicita la fel de mult ca si pe uscat
    0 0
  • @scuderia
    cauta si tu timpii pe net si ai sa vezi,ce alta dovada mai vrei ? Oricum m-as bucura mai mult sa fi facut Glock manevra intentionat !
    Degeaba iti explic,ca tot nu pricepi: inca din calificari a fost mai lent datorita setarilor la motor.
    Si cred ca doar vreo 15% din cursa a fost pe ploaie......ca asa ati scos si perla cu "massa castigator pe ploaie".Pai daca ploua cu adevarat,massa nu prindea nici locul 8.
    0 0
  • (ADY)
    daca ai avea nevoie de ajutor in viitor sa nu te ajute nimeni
    0 0
  • @scuderia
    daca ploua toata cursa era cu totul alta treaba...asa a plouat in primele tururi (nici atunci , dar era pista umeda ) si in ultimele 6 asa ca nu are rost .
    0 0
  • @hakkinen
    mie nu trebuie sa-mi explici absolut nimic...s-a vazut totul....cand mai erau vreo 6-7 tururi pana la final a inceput sa ploaie....in acel moment massa avea fata de hamilton aproximativ 20 de secunde avans...amandoi au efectuat oprirea la boxe...iar la final hamilton a terminat la vreo 39 de secunde...dak bine imi aduc eu de aminte...mno?? ce mai zici???
    0 0
  • @scuderia
    LEWIS E CAMPION MONDIAL !
    0 0
  • @hakkinen
    nu te mai chinui, irosesti viata tastaturii degeaba... ferraristii, dupa toate marsaviile si greselile care le-au facut, chiar si cu fia de partea lor, nu pot intelege ca este cineva mai bun care le da peste nas. pt toata lumea e clar ce s-a intamplat cu glock, numai ei cred intr-o conspiratie (probabil obisnuiti cu ceea ce se petrece la ferrari :)), dar trecem)... cum ai zis si tu, LEWIS E CAMPION MONDIAL si ferrari pot sa se duca la mamica (a se citi FIA) sa planga, poate poate ii mai gasesc lu' hamilton volanul prea mare, oglinda prea stramba si sa-l depuncteze... noi sa fim sanatosi, daca ceilalti nu-s :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru