Vettel: "Nu ne-am săturat de victorii, vreau să câştig şi în Singapore"

de Daniel Popescu
Joi, 19.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel este determinat să continue seria de victorii în Formula 1 chiar dacă acest lucru deranjează o parte dintre fani.

Esential 53 de puncte este avansul lui Vettel in fata lui Alonso
Sebastian Vettel şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general şi are un avans de 53 de puncte în faţa lui Fernando Alonso în urma victoriilor consecutive obţinute la Spa-Francorchamps şi Monza.

În contextul în care se apropie de al patrulea titlu mondial consecutiv, germanul a fost fluierat de fanii italieni la finalul cursei de la Monza, însă triplul campion mondial afirmă că nu este deloc deranjat de astfel de incidente.

"Cu siguranţă există oameni care s-au săturat de victoriile obţinute de Red Bull, dar nu este şi cazul nostru şi ştim că nu avem nicio garanţie. Sosim aici, ştim că avem un pachet puternic, dar trebuie să muncim din greu pentru a termina într-o poziţie bună pe podium sau poate putem câştiga. Nu ştiam că avansul este de 53 de puncte. Ştiam că este mai mare decât înaintea cursei de la Monza, dar nu încerc să mă las sedus de acest avantaj", a declarat el citat de agenţia de presă Reuters.

Prin urmare, Vettel insistă că este determinat să câştige în Singapore şi admite că sesiunea de calificări va fi decisivă în contextul în care depăşirile sunt dificile.

"Vreau să câştig, îmi place acest circuit, dar este mult de muncă, aşa că trebuie să faci totul aşa cum trebuie.

Calificările sunt foarte importante, aşa cum se întâmplă de obicei pe un circuit stradal, cursa este un maraton în aşteptare pentru voi, dar reprezintă o provocare. Au schimbat un viraj al circuitului, aşa că există un mic detaliu nou în acest an şi ştim că este greu să ne pregătim. Aceasta este una dintre cele mai solicitante curse din punct de vedere fizic din acest sezon şi sper să fiu bine pregătit", a adăugat el.

Via Reuters

Comentarii (9)

  • Bine faci Vettel, asa trebuie sa gandeasca fiecare pilot, sa castige fiecare cursa. Lumea formulei 1 se gandeste la ce va fi anul viitor, Ferrari, Alonso vs Raikonen, Massa si contrele cu Montezemolo etc. abia am trecut de jumatatea curselor si se pare ca toti s-au predat, te invita chiar sa-ti faci treaba castigand al patrulea titlu. Bravos, tineti-o tot asa baieti, dati-va la o parte ca in curand ne vom da si noi, SPECTATORII ( FANII f 1 )!!!
    16 11
  • Zgarcitu tot asa ramane pana va intra o data in colaps de victorii....
    3 5
  • @Bai Pantera vrei sa-ti reamintesc cum astia de la Red Bull in urma cu vreo 2 luni urlau in toate interviurile ca-l aduc pe Raikkonen? Si se dadeau ei smecheri ca vor o linie puternica de piloti si ca Vettel sa aiba concurenta? Si au facut o intreaga telenovela timp de cateva saptamani ca nu mai stiau ce sa minta prin presa cand ei deja semnasera cu sluga de Ricciardo?

    Vad ca nu doar echipa Red Bull este ipocrita, si fanii lor incep sa fie la fel.
    7 17
  • @pantera, mie mi se pare normal sa se predea pentru ca, la ce le-ar folosi sa mai lupte cand stiu ca n-are rost/sanse in fata monopostului Red Bull? Mai bine sa se axeze pe anul viitor si sa creeze o putere la capitolul piloti sau tehnologie capabila sa invinga vitelul. De s-ar lupta in continuare fara rost ar pierde si anul ce urmeaza intrucat testele de-a lungul campionatului sunt interzise. Eu in locul oricarei echipe in afara de Red Bull asta as face si se pare ca Ferrari deja au inceput munca la capitolul linie de piloti si motor V8 ca si Mercedes ce muncesc la viitorul lor motor.
    3 10
  • Aur1989
    De cind a plecat Schumacher (de la Ferrari), cei de la Ferrari mereu spun ca lucram la monopostul de anul viitor.
    M-am cam plictisit, tot nu mai cistiga nimic.
    13 4
  • @ferr, nu am cerut parerea nimanui niciodata. Nu am un pilot preferat, admir doar spectacolul oferit de F1,admir mai putin ce se intampla in ultima perioada si vad ca tot mai insistent F1 se indreapta intr-o directie gresita. Nu injur pe nimeni si nu ma adresez cu apelativul ,,bai'' nimanui. Nu ai tu anii la cate curse am avut ocazia sa vad pe viu ferr !,
    Nu ar fi rau ca inainte da a face un comentariu sa mai treci pe la scoala , pana dai
    capacitatea abtinete sa mai faci comentarii.Si inca ceva, preferatul tau daca nu castiga fiecare cursa, injuri adversarul? Multi asta faceti!
    6 1
  • @pantera "cine sapa groapa altuia cade singur in ea"- spre exemplu, te iei de nivelul de cultura al altuia insa in acelasi timp ne "prezinti" noua cititorilor ca "abtinete" se scrie legat nu dezlegat: abtine-te. ;))
    3 5
  • @pantera

    it's not over until it's over
    putine sanse sunt pt Alonso sau Ham dar mai sunt ...
    daca cele 2 masini MB monopolizeaza la calificari prima linie, iar Alonso califica Ferrari in linia 2 si 3 ... nu-I exclus ca o coalitie Alonso - Ham sa mai incurce un pic campionatul (ceea ce ar fi fain ... campionatul asa-i fain sa se decida la ultima cursa)

    mai sunt in joc 175 de puncte, Alonso are handicap de 53, Ham are de 81 ...

    dc Ham castiga toate cursele pana la final(ipotetic vorbind) si Kimi sau Alonso se strecoara inre ei pe locul 2, poate mai pica un alternator de Renault ... Seb poate pierde acele puncte
    dc Alonso iese pe 2 in toate cursele (ceea a ajuns specialitatea lui :)))) ) acelea sun 126 de puncte ...

    cu 7 curse inainte de final inca sunt prea multe scenarii posbilie

    eu sunt fan Ferrari si pana cand sunt sanse matematice la titlu eu cred in sansa lor.
    5 5
  • JugaruGabi
    Eu nu inteleg de ce va certati... datoria si scopul oricarui pilot de F1 este sa termine pe primul loc, altfel exista degeaba in F1... sau mai bine spus, exista degeaba in orice sport cu motor. Nu conteaza ce material ai, conteaza sa vrei sa termini pe 1 si sa faci totul pentru a termina pe primul loc.

    Nu trebuie sa fii roman si sa spui ca, daca ai 100 de puncte avans fata de adversar, trebuie sa o lasi mai moale...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru