Vettel răsuflă uşurat după o victorie dificilă

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.05.2011
Sebastian Vettel se simte uşurat după ce a obţinut victoria la Barcelona la capătul unei curse în care Lewis Hamilton a ameninţat permanent supremaţia germanului.

Sebastian Vettel a obţinut duminică la Barcelona a patra victorie în cinci curse în acest debut de sezon, însă succesul său nu a mai fost la fel de clar precum în etapele precedente.

Pilotul echipei Red Bull a trebuit să-i ţină piept lui Lewis Hamilton în ultima treime a cursei şi a trecut linia de sosire cu un avans de numai şase zecimi de secundă, motiv pentru care a răsuflat uşurat la conferinţa de presă.

"Evident, a fost destul de dificil. A fost o luptă foarte echilibrată, dar din fericire în ultimele două tururi am avut o prestaţie bună în ultimul sector şi asta a fost suficient pentru a rămâne pe poziţie. În plus, uneori am avut sistemul KERS activat, alteori dezactivat, aşa că nu a fost o cursă uşoară, iar Hamilton şi McLaren ne-au făcut viaţa grea. Dar a fost o mare uşurare când am intrat pe linia dreaptă şi am văzut steagul cu pătratele. Sunt foarte fericit, este un rezultat grozav şi o confirmare a faptului că suntem puternici, dar ziua de duminică nu a decurs aşa cum se aşteptau mulţi oameni.

I-am văzut pe Ferrari acolo şi McLaren ne-au făcut viaţa grea. De aceea sunt şi mai fericit, pentru că am reuşit după ce băieţii ăştia ne-au forţat atât de mult", a declarat germanul.

Vettel a avut din nou probleme cu sistemul KERS, care a funcţionat sporadic, iar campionul mondial admite că Red Bull trebuie să remedieze urgent aceste defecţiuni pentru a putea rămâne în fruntea Formulei 1.

"Când mi-au spus cu şase tururi înainte de final să nu folosesc KERS nu a fost cel mai bun mesaj la care mă aşteptam. Nu trebuie să o spun aici, ei ştiu că sistemul KERS trebuie să funcţioneze în viitor. Este absolut necesar. Aşa că după pierderea KERS cu siguranţă nu suntem acolo unde vrem să fim", a mai precizat el.

Via | FIA

Comentarii (12)

  • Echilibrata si modesta declaratie. Vettel se maturizeaza si in ritmul in care domina campionatul se indreapta cu pasi mari spre titlul nr 2. Concurenta deocamdata se arata doar prin Mclaren, Ferrari fiind destul de departe. Oricum spectacolul este la el el acasa si asta nu poate decat sa ma bucure. Multa bafta tuturor..asteptam Monaco!
    12 1
  • hamilton
    erata
    Echilibrata si modesta declaratie. Vettel se maturizeaza si in ritmul in care domina campionatul se indreapta cu pasi mari spre titlul nr 2. Concurenta deocamdata se arata doar prin HAMILTON, ALONSO fiind destul de departe. Oricum spectacolul este la el el acasa si asta nu poate decat sa ma bucure. Multa bafta tuturor..asteptam Monaco!
    4 5
  • Bogdan
    Cum este cu KERS-ul?
    De ce zice Hamilton ca l-a acut dezactivat?
    Acest sistem de propulsie este activat sau dezactivat de la boxe ? Sau pilotul doar primeste sfaturi in legatura cu el prin legatura radio?
    1 0
  • KERS
    O tampenie KERS asta trebuia intai uneverslizat si oferit de o firma independenta cu un an inainte .. ne vedem la Monte Calo.. Vrem friptura de Taur!!!
    3 7
  • Hamilton
    Din pacate, cei de la McLaren fac cu Button tot felul de acrobatii tactice. Cu strategia de duminica, cu 3 scimbari de gume in loc de 4 au reusit sa-l tina la coada.
    Daca ar fi facut si el 4 schimburi probabil era mai bine incaltat ca Sebi si Hami si aveam 3 castigatori de curse anul acesta.
    Dar cand la echipa ambii piloti au sanse egale dar strategii diferite ...???
    Vettel putea pierde duminica dar altii au preferat un loc doi numai sa fie favoritul echipei in fata. Pacat o asa ocazie nu se va ivi de multe ori !
    3 5
  • ctlnmihai
    popicul
    Deja tu dezvolți o obsesie cu defavorizarea lui Button în dauna lui Hamilton..Când Button a pierdut câteva locuri la start ,era clar că acesta n-avea nicio șansă la victorie..
    7 2
  • @ctImihai
    Fiecare cu obsesia lui..tu esti campion la obsesii..
    2 1
  • ctlnmihai
    @ctImihai
    greșit.. eu am dvenit obsesia a ta și a altora..Mă vedeți numai pe mine mai în toate posturile:))
    1 1
  • @ctlnmihai
    exact, eu sunt "acuzat" ca sunt ctlnmihai. E clar ca sunt obsedati. Inteleg si de ce:
    http://formula1.automarket.ro/stiri/vettel-a-castigat-la-abu-dhabi-si-a-devenit-campion-mondial-34538.html
    0 0
  • ctlnmihai
    NGK
    Atunci a fost vârful de formă al carierei mele.....oricum sfatul meu rămâne același ca și data trecută:susțineți pilotul/echipa favorită și lasă-i în pace pe fanii Alonso..mulți dintre ei consideră atacarea lui Alonso ca pe un afront personal și în consecință te jignesc pe tine ,nu pilotul/echipa favorită
    0 0
  • bbucvthrf
    car daca a pornit de pe locul 2, a mers in boxa si a iesit pe locul 6 el a mers pe locul 2 s-a dus iarasi si a iesit pe locul 4 a ajuns pe locul 1 si a castigat.
    0 0
  • @ctlnmihai
    prea tarziu... m-am specializat deja in postari cu Alonso. Cu jignitul ... e in regula. Lor isi fac un deserviciu astfel. In plus imi arata in ce masura "tratamentul" are efect.

    ps: sunt sigur ca va veni o vreme cand ii voi lua apararea lui Alonso in fata actualilor "fani". Cum asa? Pai sustinand acelasi lucru. Acum spun "nu e el cel mai idiot dar nici cel mai bun". Atunci voi spune "nu e el cel mai bun dar nici cel mai idiot". Consecvent nu-i asa?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru