Vettel: "Senna va rămâne cel mai bun pilot de calificări din istorie"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.09.2011
Sebastian Vettel consideră că Ayrton Senna va rămâne cel mai bun pilot de calificări din istoria Formulei 1 chiar şi după ce va doborî recordul de pole-uri într-un singur sezon.

Sebastian Vettel a obţinut 10 pole position-uri în acest an şi are posibilitatea de a doborî recordul de 14 pole position-uri într-un singur sezon deţinut de Nigel Mansell din 1992.

Pilotul echipei Red Bull Racing consideră însă că adevăratul maestru al calificărilor este şi va rămâne pentru totdeauna regretatul Ayrton Senna, chiar dacă brazilianul nu deţine un record în acest sens.

"Cred că ar fi frumos (n.r - să dobor recordul lui Mansell), dar cred că cel mai impresionant a fost şi va rămâne pentru totdeauna Ayrton Senna. Cred că numărul de pole position-uri pe care l-a obţinut pe parcursul unui an şi apoi pentru trei sau patru ani la rând va rămâne adevăratul punct de reper", a declarat germanul.

Vettel face referire la performanţele obţinute de Senna în calificări în perioada 1988 - 1991. Brazilianul a plecat din pole position de 13 ori în 1988, tot de 13 ori în 1989, de 10 ori în 1990 şi de 8 ori în 1991. Astfel, în acest interval de timp, Senna a plecat din pole position de 44 de ori în 64 de curse.

De asemenea, Vettel are ocazia să doboare şi recordul pentru cel mai mare număr de puncte câştigate într-un sezon raportat la numărul maxim de puncte disponibile.

Actualul record îi aparţine lui Michael Schumacher din 2002, când pe atunci pilotul Scuderiei Ferrari a câştigat 84.71% dintre punctele disponibile. În prezent, cu şase curse înainte de final, Vettel a câştigat 87% din punctele maxim posibile.

Via | GMM

Taguri: Red Bull, Senna, Vettel

Comentarii (2)

  • record
    "Vettel are ocazia să doboare şi recordul"
    "pilotul Scuderiei Ferrari a câştigat 84.71% dintre punctele disponibile. În prezent, cu şase curse înainte de final, Vettel a câştigat 87% din punctele maxim posibile".
    Deci nu are ocazia, deja a facut-o.
    4 9
  • anonimul
    syktasy
    mai citeste odata.........si cu aceasta ocazie fi putin mai atent !!!
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru