Viitorul lui Hulkenberg la Williams rămâne incert

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.10.2010
Williams a refuzat să comenteze speculaţiile privind înlocuirea lui Nico Hulkenberg cu Pastor Maldonado în sezonul 2011.

Williams este una dintre puţinele echipe care nu şi-au definitivat încă linia de piloţi pentru sezonul următor, însă situaţia nu va fi clarificată curând.

Presa internaţională a dezvăluit că britanicii ar putea renunţa la serviciile lui Nico Hulkenberg în favoarea unui pilot capabil să aduce sponsori la echipă, numele cel mai vehiculat în acest moment fiind Pastor Maldonado, sprijinit financiar de compania petrolieră de stat din ţara sa natală, Venezuela.

Adam Parr, CEO-ul Williams, a refuzat la Suzuka să facă orice comentariu pe marginea acestui subiect. "Nu pot intra în acest subiect. Nu am făcut încă niciun anunţ şi nu cred că este momentul să îl facem", a declarat britanicul.

Deşi în mod normal o astfel de situaţie l-ar putea pune sub presiune pe Hulkenberg, pilotul german susţine că nu este afectat, însă admite că îşi doreşte să rămână la Williams în sezonul următor.

"Este o situaţie cu care probabil că mă voi confrunta din nou dacă îmi voi continua cariera.

E în regulă. Îmi fac treaba aici, sunt încrezător în ceea ce fac şi asta este tot ce pot face. Cu siguranţă vreau să rămân aici şi am speranţe mari. Cred că pot construi un monopost competitiv sezonul următor, iar situaţia este bună aici. Mă simt confortabil cu echipa, cu oamenii şi cu coechipierul meu şi sper să pot continua aici", a declarat el.

Hulkenberg a ajuns la Williams în 2008 ca pilot de teste, iar în 2010 a debutat în Formula 1 pentru echipa britanică, câştigând 17 puncte în primele 16 curse ale anului, în timp ce Rubens Barrichello a obţinut 41 de puncte. Cu excepţia Formulei 1, germanul a câştigat toate competiţiile în care a participat: Formula BMW ADAC (2005), A1 GP (2006-2007), Formula 3 Euroseries (2008) şi GP2 (2009).

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • auziti pilotilor romani? asa se face cariera...titlu dupa titlu!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru