Vopsea reflectorizanta pe pneuri la Singapore

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 02.08.2008
Bridgestone intentioneaza sa foloseasca o vopsea speciala reflectorizanta pentru pneuri in Marele Premiu al statului Singapore.

Conform regulamentului tehnic al Formulei 1, cele doua tipuri de pneuri disponibile la fiecare cursa trebuie sa se deosebeasca in mod vizibil. In acest scop, Bridgestone vopseste unul dintre "santurile" pneurilor mai moi in alb.

Totusi, cursa de la Singapore reprezinta o provocare suplimentara pentru furnizorul oficial al pneurilor, intrucat acest eveniment se va desfasura pe timpul noptii, iar deosebirea pneurilor va fi mai dificila. Desi initial japonezii intentionau sa utilizeze culori fosforescente pentru acest Mare Premiu, lucrurile sunt pe cale sa se schimbe.

Astfel, directorul departamentului de dezvoltare a pneurilor din cadrul Bridgestone, Hirohide Hamashima, a anuntat ca pneurile mai moi ce vor fi utilizate in Singapore vor folosi o vopsea alba reflectorizanta. Componentele acestui tip de vopsea sunt similare cu cele utilizate la cauciucurile masinilor de serie.

O alta problema legata de pneuri va aparea in 2009. Odata cu reintroducerea pneurilor slick vor exista patru tipuri diferite de pneuri la fiecare eveniment.

Pentru diferentierea acestora, Bridgestone ia in calcul vopsirea unei parti a pneurilor, insa o decizie finala in acest sens va fi luata in luna septembrie.

Singurul lucru cert este ca singurul tip de vopsea ce va fi utilizata este cea de culoare alba, intrucat celelalte culori nu sunt eficiente cand masinile ruleaza la o viteza mare.

Comentarii (2)

  • nu merg pariurile !
    de ce ?
    0 0
  • @reddog
    Am incercat personal sa pariez si totul este in regula. Incearca sa folosesti un alt browser. la mine a functionat cu Firefox 2.0. Este posibil sa existe anumite incompatibilitati cu Internet Explorer.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru