Webber a ignorat cele 'patru sau cinci' ordine de echipă de la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.07.2011
Mark Webber a admis că a ignorat în mod repetat solicitarea echipei Red Bull de a-şi păstra poziţia în spatele lui Sebastian Vettel în ultimele tururi ale cursei de la Silverstone.

Marele Premiu al Marii Britanii a readus în discuţie ordinele de echipă de la campioana mondială Red Bull Racing. În ciuda faptului că anterior a insistat că nu va apela niciodată la astfel de metode, Red Bull Racing i-a transmis de 'patru sau cinci ori' lui Mark Webber să nu-l atace pe Sebastian Vettel pentru locul doi în ultimele tururi ale cursei de la Silverstone, profitând de faptul că ordinele sunt în prezent perfect regulamentare.

Australianul a refuzat însă să respecte indicaţiile şi a încercat de mai multe ori să treacă de german, iar la finalul cursei şi-a exprimat dezamăgirea pentru comportamentul de care a dat dovadă propria echipă.

"Cu patru sau cinci tururi înainte de final, au început să vorbească cu mine să-mi păstrez poziţia. Nu mă simt bine în privinţa asta. Nu. Acesta este răspunsul. Vroiam punctele, dar am vrut să obţin şi mai multe puncte. Iar dacă Fernando Alonso abandona în ultimul tur, atunci noi luptam pentru victorie.

Evident că am ignorat echipa pentru că am vrut să încerc să obţin acel loc. Vettel a făcut tot ce a putut, la fel ca şi mine. Nu urma să fac niciun accident. Încerc să dau tot ce am mai bun cu conversaţia într-o singură direcţie pe care am avut-o. Am încercat să dau tot ce am mai bun pentru a-l depăşi pe pilotul din faţă", a declarat el la conferinţa de presă de după cursă.

În schimb, Vettel a apărat poziţia adoptată de Red Bull Racing în această situaţie şi se declară chiar amuzat de numeroasele controverse care au apărut ca urmare a indicaţiilor priomite de Webber în finalul cursei.

"Dacă ai două monoposturi izolate pe locurile doi şi trei, cu primul şi al patrulea pilot departe, din punctul de vedere al echipei nu are niciun rost să lupţi şi să faci ceva stupid. Diferenţa dintre locul doi şi trei nu este semnificativă, dar încercăm să concurăm în mod natural. Am încercat să menţin poziţia. M-am chinuit, Webber era mai rapid şi apoi am văzut streagul cu pătrăţele.

Nu are niciun sens să vorbim (n.r - ce s-ar fi întâmplat) dacă situaţia era invers. Evident că aş fi vrut să-l depăşesc pe Webber în acel moment. Nu înţeleg de ce este atâta agitaţie. Pentru mine în acest moment este foarte amuzant", a precizat campionul mondial.

Noile controverse de la Red Bull vin la exact un an de când Webber câştiga cursa de la Silverstone în 2010 şi spunea prin radio celebrul mesaj 'Nu a fost prea rău pentru un pilot numărul 2'.

Via | FIA

Comentarii (13)

  • RBR cei mai mari ipocriti ofticosi din F1! Ei care se bateau cu pumnii in piept anul trecut ca ofera statul egal pilotilor in cadrul echipei..
    31 7
  • Daca ar fi sa le comparam declaratiile, cele din 2010 cu cele de-acum..eu nu sunt impotriva ordinelor de echipa, sunt impotriva dublului limbaj. Sau al celui contradictoriu. Ferrari si-au asumat intotdeauna ordinele de echipa, prin vocea cea mai avizata a lor. Montezemolo. Daca in 2010 nu se luau de Ferrari acum nu era nicio problema. Nicio echipa nu a lovit in Ferrari in 2010 asa cum au facut-o Red Bull.
    20 7
  • anul trecut e anul trecut. Ferrari a pierdut titlul pentru ca au incercat sa contracareze un eventual (foarte probabil in mintea lor) ordin de echipa, care nu a fost pana la urma.
    6 9
  • mobius
    imaturitate
    Referitor la discutia creata, Vettel a avut un comentariu de copil nu numai rasfatat dar si prost. Dupa ce spune ca ordinele de echipa trebuie respectate cu adresa la situatia in care se afla Webber, spune ca el in situatia data ar fi depasit. Recunoaste implicit ca el are alt statut la echipa si nicidecum nu este egal cu Webber.
    13 3
  • ctlnmihai
    Webber a ignorat cele 'patru sau cinci' ordine de echipă de la Silverstone
    Nu cred că erau necesare aceste ordine de echipă..Și fără ele tot Vettel iese campion..
    7 9
  • Nu e nicio imaturitate din partea lui Vettel, e ingamfare, e increzut si cat de curand, incet, incet si-o va lua in barba. Nu tin minte ca Schumacher prin 94-95 sa fii facut astfel de declaratii si sa isi subestimeze atat de mult coechipierul. Chiar daca pe pista erau ordine de echipa, dupa terminarea cursei, Schumacher isi respecta coechipierii.
    Anul trecut s-a vazut ca Red Bull este o echipa la inceput de drum, o "ţaţă" venita in F1 peste noapte. Ferrari in acest moment trebuie sa arate stabilitate si sa se abtina de la orice comentariu cu privire la situatia celor de la Red Bull. Ferrari e intr-o crestere de forma.
    Eu unul il vad pe Webber ca un bun pilot la Renault, Williams, Sauber. La echipele de top nu are loc.
    10 3
  • ctlnmihai
    Webber
    Webber o să aibă soarta lui Massa..o să rămână eternul număr 2
    6 6
  • Soarta lui Webber va depinde mult de ce va face in viitor Briatore.
    9 2
  • salutare
    dupa cum am inteles ieri din declaratiile celor de la BBC,prdinele de echipa sunt permise,in ultimele ture si numai daca acele ordine privesc siguranta celor de pe circuit!Astfel,daca s-ar fi dat acele ordine in turul 5,ele ar fi incalcat regulamentul,dar pentru ca au fost date in ultimele 2 tururi de circuit,ele nu contravin nici unei reguli!
    4 5
  • ctlnmihai
    mad79-Diesel08
    Indiferent în ce tur s-ar fi dat tot îți lasă un gust amar..și dacă vine de la o echipă care anl trecut se bătea cu pumnul în piept și critica pe Ferrari pentru același lucru... Chiar dacă vine Briatore la Ferrari și Mark Webber se va duce acolo tot numărul 2 va fi
    6 4
  • hellboy
    Ordine de echipa s-au dat, se mai dau....
    Da, sunt fan Ferrari, dar cel putin italienii nu s-au dat ``curve virgine`` privind ordinele de echipa, ba mai mult ei au recunoscut, aducand si argumente morale cu privire la asta.
    RBR au criticat ordinele de echipa, foarte bine.
    Maine poate o sa le critice iar si o sa sustina ca la ei in echipa nu au fost si nici nu vor fi.
    In orice echipa de top sunt ordine de echipa, deoarece sunt vizate campionatele, prestigiul, etc. si cu siguranta in fiecare echipa exista un favorit al boxelor, deoarece oricat ai incerca sa fi de obiectiv, omul, prin natura sa se mai abate de la acest lucru....
    RBR, tot asa, fiti romani de frunte si contaziceti-va ca o faceti bine.
    7 1
  • Webber are dreptate
    Din ce spune Webber el s-a luptat pana la sfarsit,ceea ce este foarte bine,ordinele de echipa nu ar trebui sa existe in F1 si nu numai.Mi se pare normal ca Vettel sa aiba o perioda mai slaba in mijlocul sezonului si Webber si ceilalti sa revina mai aproape.E urat ce i s-a transmis lui Webber si de data asta ii tin partea. PS:Felicitari marmotei,chiar a meritat victoria.CIAo
    5 0
  • Catalin F1
    Mad79
    Ordinele de echipa sunt permise anul acesta, pe tot parcursul cursei. Ce spui tu cred ca e legat de depozita lui Horner care spunea ca in timpul cursei i-ar fi lasat sa lupte fara nici un fel de interventie dar ca in ultimele 2-3 ture nu avea rost sa riste puncte importante. Horner a facut ce trebuia sa faca, Weber cam tot asa :D.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru