Webber: "Alegerea pneurilor intermediare a fost cruciala"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 03.04.2010
Mark Webber a admis ca alegerea pneurilor intermediare in ultima parte a calificarilor a fost esentiala pentru a obtine pole position-ul in Marele Premiu al Malaeziei.

La revenirea pe circuit dupa reluarea ultimei parti a calificarilor, Mark Webber a fost singurul pilot care a optat pentru pneuri intermediare.

Desi circuitul era inca imbibat cu apa, pista s-a uscat mai repede decat se asteptau rivalii sai, iar alegerea facuta de australian s-a dovedit in cele din urma castigatoare. Pilotul echipei Red Bull a stabilit cel mai bun timp, fiind cu 1.3 secunde mai rapid decat Nico Rosberg, cel care avea sa obtina locul 2.

"Am luat decizia (n.r - de a concura cu pneuri intermediare) de comun acord cu Ciaron Pilbeam (n.r - inginerul de cursa al lui Webber) uitandu-ne pe fereastra. Incepuse sa se usuce, iar pe alocuri acesta era pneul potrivit, dar in alte zone era riscant sa alegi optiunea asta. Nu stiam daca sunt singurul pilot pe intermediare, asa ca nu stiam daca urma sa fiu oaia neagra a calificarilor. Pana la urma am luat decizia impreuna, dar a fost o hotarare dificila pentru toata lumea", a declarat australianul la conferinta de presa de dupa calificari.

Webber a consfintit astfel al treilea pole position consecutiv pentru Red Bull Racing din acest sezon, dupa cele realizate de Sebastian Vettel in Bahrain si Australia.

 In conditiile in care in calificari s-au utilizat numai pneuri de ploaie, regula conform careia pilotii din Q3 trebuie sa inceapa cursa cu aceleasi cauciucri nu se mai aplica.

Toti pilotii vor utiliza astfel pneuri noi, insa ploaia isi va face in mod aproape sigur aparitia si in cursa de duminica.

Via | FIA

Comentarii (3)

  • :)) o mare loterie
    sper sa fie o cursa interesanta cu multe depasiri
    5 0
  • Webber
    Webber nu e la prima isprava de genul asta:), se pare ca baiatul asta chiar are fler. Inteligenta i-o stiam.
    0 0
  • Cursa
    Webber poate face o cursa frumoasa.

    Startul va fi "uscat" , si nici o sansa de ploaie in prima jumatate de ora. Stream live cu comentariu BBC http://www.atdhe.net/16592/watch-f1-malaysian-grand-prix-race
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru