Webber: "Nu am multe regrete după cariera în Formula 1"

de Daniel Popescu
Marti, 19.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber susţine că nu are niciun regret major în privinţa deciziilor pe care le-a luat pe parcursul celor 12 ani petrecuţi în Formula 1.

Esential 9 victorii a obtinut Mark Webber in Formula 1
11 este numarul de curse in care Mark Webber a plecat de pe prima pozitie a grilei de start
41 de podiumuri a obtinut Mark Webber pe parcursul carierei sale
Marele Premiu al Braziliei de la sfârşitul acestei săptămâni va reprezenta ultima cursă în Formula 1 pentru Mark Webber, care va pune capăt unei cariere de 12 ani pentru a începe o nouă aventură în Campionatul Mondial de Anduranţă alături de Porsche.

Pe parcursul carierei sale, australianul s-a confruntat cu numeroase momente dificile, inclusiv cu o perioadă lipsită de succes la Williams în 2005 şi 2006.  

Cu toate acestea, el afirmă că nu are regrete în privinţa deciziilor pe care le-a luat şi oferă ca exemplu perspectiva pe care a avut-o când a semnat cu Red Bull Racing pentru sezonul 2007, înaintea căruia echipa ocupase doar locul şapte în clasamentul constructorilor.

"Nu am multe regrete.

Cine ar fi putut să prevadă ce se va întâmpla la Red Bull? Când m-am alăturat era o echipă de vacanţă şi nimeni nu putea prevede succesul de care ne vom bucura. După Williams, a părut dificil, dar s-a dovedit a fi o decizie bună, chiar dacă la vremea respectivă toată lumea a spus că este o decizie proastă. Dar a devenit o senzaţională poveste de succes", a declarat el.

Webber are planuri mari în privinţa participării sale în Campionatul Mondial de Anduranţă, obiectivul principal fiind obţinerea unei victorii în celebra Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

"Poate nu imediat, dar în viitor da. Nu se va întâmpla peste noapte. Nu avem succesul garantat doar pentru că este vorba despre Porsche. Va trebui să muncim din greu pentru acest succes", a adăugat el.

Via Formula1

Comentarii (5)

  • pablo256r
    Mult noroc Mark!
    Ser ca de data asta sa nu ai o masina inferioara fata de olegul tau ... asa cum a fost pana acum.
    16 7
  • chiar imi pare rau pentru plecarea lui. unul dintre putinele exemple de fair play din formula 1. mare om mare caracter.bravo mark!
    14 4
  • Webber
    Un individ fara rezultate. Deja l-am uitat.
    6 12
  • in 2014 merge in anduranta si apoi revine in f1, asta e moda
    3 7
  • aripioara fragila
    a dat si el ce a putut...
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru