Webber preconizează o luptă în doi pentru titlul mondial

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.06.2010
Mark Webber crede că numai doi piloţi vor rămâne în cursa pentru titlul mondial spre finalul sezonului.

Sezonul 2010 a avut deja cinci lideri diferiţi în clasamentul general, în ciuda faptului că s-au desfăşurat numai opt Mari Premii. Situaţia rămâne în continuare echilibrată, mai ales datorită noului sistem de punctare, motiv pentru care Lewis Hamilton a afirmat recent că lupta pentru trofeu este foarte strânsă.

Cu toate acestea, Mark Webber crede că numărul potenţialilor candidaţi la titlu va scădea odată cu trecerea curselor şi consideră că în cele din urmă numai doi piloţi vor lupta pentru trofeu.

"Anul trecut, Jenson Button a câştigat multe curse la început (n.r - şase curse în primele şapte etape). Dar asta nu se întâmplă de obicei. Se întâmplă mai des ca trei până la cinci piloţi să lupte pentru titlu până la jumătatea sezonului. În proporţie de 70% vor fi probabil doar trei piloţi în luptă, iar cu câteva curse înainte de final vor rămâne doar doi. Campionul ar putea fi decis chiar înainte de ultima cursă", a explicat pilotul echipei Red Bull Racing, care ocupa în prezent locul 3 în clasament, la numai 6 puncte în urma liderului Lewis Hamilton.

Următorul Mare Premiu de Formula 1 va avea loc pe circuitul stradal de la Valencia, acolo unde teoretic McLaren va fi din nou în avantaj fata de Red Bull.

Cu toate acestea, Webber este încrezător că poate obţine un rezultat pozitiv în Marele Premiu al Europei.

"Valencia este un nou circuit unde s-ar putea să nu fim atât de buni. Dar ne-am surprins pe noi înşine în Canada unde am fost mai competitivi decât ne-am gândit", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru