Weekend dificil pentru echipele mici

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.03.2008
Scuderia Toro Rosso, Force India si Super Aguri au avut parte de o cursa destul de dificila in Malaezia, Fisichella fiind cel mai bine plasat dintre cei 6 piloti.

Ambii piloti ai Scuderiei Toro Rosso au fost nevoiti sa abandoneze la Sepang in urma unor probleme mecanice intampinate la monopost.

"La start am avut probleme cu schimbarea treptelor de viteza. Apoi, spatele masinii a luat foc si am fost nevoit sa trag pe dreapta si probabil asta s-a intamplat din cauza supra-incalzirii", a declarat Vettel la finalul cursei.

Nici coechipierul sau nu a fost mai norocos, Sebastien Bourdais avand de asemenea probleme la cutia de viteze. "Am avut un start bun, dar m-am trezit blocat intre doua trepte de viteza. Am intrat pe interior in virajul 5 cu ceilalti alaturi de mine si, pana sa intru in virajul 6, eram pe exterior. Am incercat sa fac dreapta, dar am ajuns pe partea murdara a pistei, masina mi-a scapat de sub control si am ajuns pe iarba. Si astfel, cursa mea a luat sfarsit", a declarat francezul.

In schimb, ambii piloti ai echipei Super Aguri au reusit sa termine cursa, chiar daca Anthony Davidson si Takuma Sato au trecut linia de sosire pe ultimele locuri.

"A fost o cursa buna pentru mine si pentru echipa", a declarat Davidson. "Este minunat sa termin prima mea cursa dupa cea din Brazilia. Baietii au facut o treaba excelenta in privinta fiabilitatii si nu am avut nicun fel de problema".

Si Sato a marturisit ca este multumit cu locul 16 ocupat la final, chiar daca in spatele sau a terminat doar conationalul sau Kazuki Nakajima. "A fost bine ca am terminat cursa. Primele doua stinturi au fost bune, dar in a doua parte am ajuns intr-o zona cu multe pietricele intr-un sector foarte rapid al circuitului si am pierdut foarte mult timp", a declarat japonezul.

Intre timp, Giancarlo Fisichella a incheiat cursa pe loul 11 si considera ca acesta este cel mai bun rezultat posibil. "Cred ca aici am facut tot ce am putut", a declarat italianul. "La start rotile au mers in gol si am pierdut foarte multe pozitii; nu stiu dece s-a intamplat asta, trebuie sa analizam. Sunt multumit de parcursul masinii de mai tarziu si este un inceput promitator pentru restul sezonului".

In schimb, coechipierul sau Adrian Sutil vrea sa uite cat mai repede aceasta cursa, dupa ce a abandonat ca urmare a unor probleme mecanice in turul 7. "Chiar la inceputul cursei am avut probleme mecanice si a trebuit sa opresc motor si sa ma retrag. Sunt foarte dezamagit de acest debut de sezon, mai ales ca si in Australia a trebuit sa ma opresc foarte repede", a spus germanul.

Comentarii (3)

  • sa scapam de stiri!!!
    Pentru ce s-au punctat toate echipele mici la un loc? Se puteau acorda puncte pt fiecare echipa in parte!!!
    De ce nu ati facut la fel si cu Ferrari, McLaren si Bmw???
    0 0
  • calcul gresit
    Am mai putine puncte decat ar trebui la stirea aceasta. Rainbow F1 team. Va rog sa verificati.
    Multumesc
    0 0
  • calcul ...
    scuze, nu dadusem pe detalii ;-)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru