Williams a inaugurat un centru tehnologic in Qatar

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.10.2009
Williams F1 Team a lansat miercuri un centru tehnologic in Qatar, in cadrul caruia va dezvolta sistemul KERS bazat pe volantul motorului si un simulator pentru curse.

Williams F1 Team si-a dezvaluit miercuri planurile pentru viitor, acestea avand in prim-plan o dezvoltare puternica in Orientul Mijlociu prin intermediul unui centru de tehnologie inaugurat in Qatar.

Noua facilitate este prima din lume lansata de o echipa de Formula 1 in afara Europei, se numeste Williams Technology Center si este gazduita in parcul Qatar Science & Technology Park.

Noul centru tehnologic se va ocupa initial de doua proiecte majore: dezvoltarea unui sistem KERS competitiv bazat pe volantul motorului si un simulator pentru curse, inclusiv pentru Formula 1.

In ciuda faptului ca sistemul KERS nu va fi utilizat in Formula 1 in sezonul urmator, Williams continua sa aiba incredere in dezvoltarea acestei tehnologii. Echipa britanica mizeaza pe utilizarea acestui tip de sistem KERS in mai multe domenii din industria transporturilor, insa FIA a anuntat deja ca intentioneaza sa implementeze un astfel de sistem in Formula 1 incepand din sezonul 2013. Proiectul celor de la Williams va avea astfel sanse mari sa fie selectat de FIA, mai ales ca McLaren, Ferrari, Renault si BMW-Sauber au utilizat numai sisteme KERS dezvoltate pe baterii.

Pe de alta parte, Williams isi propune sa dezvolte o noua tehnologie pentru simulatoarele de Formula 1, care va putea fi utilizata si in alte competii, dar si ca dispozitiv pentru siguranta rutiera sau entertainment.

Williams Technology Center va avea aproximativ 20 de angati si un buget anual de peste 10 milioane de dolari.

Via | Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru