Williams admite că banii vor decide linia de piloţi pentru 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.10.2010
Patrick Head a recunoscut că banii reprezintă unul dintre factorii pe care echipa îi va lua în considerare la stabilirea liniei de piloţi pentru sezonul 2011.

Williams nu a stabilit încă linia de piloţi pentru sezonul următor, în ciuda faptului că Rubens Barrichello şi Nico Hulkenberg au opţiuni de prelungire a contractelor pentru încă un sezon.

Dacă rămânerea lui Rubens Barrichello la echipa este sigură prin prisma vastei experienţe pe care o are în dezvoltarea monopostului, situaţia lui Hulkenberg este complicată de faptul că Williams analizează posibilitatea de a semna cu un pilot capabil să aducă sponsori la echipă.

Echipa este creditată cu şanse mari să semneze un contract cu Pastor Maldonado, campionul competiţiei GP2 fiind susţinut financiar de PDVSA, compania petrolieră deţinută de Venezuela, ţara sa de origine. Întrebat în cursul Marelui Premiu al Coreei de Sud dacă banii reprezintă un factor mai important decât talentul pentru Williams, coproprietarul Patrick Head a replicat: "Acestea sunt lucrurile pe care le vom cântări. Este teribil să ne ascundem în spatele unui consiliul de administraţie, dar aceste lucruri vor fi dezbătute şi sunt dezbătute în consiliul de administraţie al echipei Williams.

În acest moment nu suntem în măsură să luăm o decizie finală. Ştiu că voi părea superior, dar când vom fi pregătiţi vom spune ce vom face".

Speculaţiile privind semnarea unui contract cu Maldonado au cunoscut o nouă amploare luni, când Williams a anunţat că venezueleanul va testa pentru echipă în cadrul sesiunii de evaluare dedicată tinerilor piloţi de la Abu Dhabi din 17-18 noiembrie. Head a lăsat să se înţeleagă că este dezamăgit de nevoia echipei de a semna cu un pilot pentru bani, afirmând că Hulkenberg a demonstrat că-şi merită locul în Formula 1.

"Cred că Nico a făcut suficient de mult atât înainte de a intra în F1, cât şi după ce a pătruns în F1 pentru a sprijini ideea că este un pilot care îşi justifică prezenta în Formula 1", a adăugat el.

Williams este tentată să aleagă banii aduşi de Maldonado în detrimentul talentului lui Hulkenberg din cauza faptului că banca Royal Bankof Scotland, sponsorul principal al britanicilor, va părăsi Formula 1 la sfârşitul sezonului.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • Din pacate pentru dezvoltarea unei masini performante in F1 este nevoie de tehnologie deci de bani.Poti sa ai cel mai bun campion daca monopostul e slab.Aici trebuie gasit cel mai bun compromis.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru