Williams, afectată de probleme cu gestionarea pneurilor spate

de Daniel Popescu
Luni, 07.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas şi Felipe Massa şi-au compromis şansele la rezultate mai bune în Bahrain din cauza degradării pneurilor spate, ceea ce i-a obligat să efectueze câte trei opriri la boxe.

Esential 10 este numarul punctelor castigate de Williams in Bahrain
6 este locul ocupat de Williams in clasamentul constructorilor dupa etapa din Bahrain, cu 30 de puncte
Williams a confirmat în calificările de sâmbătă din Bahrain că deţine un monopost competitiv, însă echipa a terminat doar pe locurile şapte şi opt în cursa de duminică.

Principala explicaţie este degradarea rapidă a pneurilor de pe puntea spate, întrucât ambii piloţi ai echipei au fost nevoiţi să efectueze câte trei opriri la boxe.

"Am luptat cu Force India pe tot parcursul cursei, dar au fost mult mai buni decât noi la utilizarea pneurilor spate şi au putut face doar două opriri. Noi nu am putut efectua doar două opriri. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem pentru a îmbunătăţi monopostul, pentru că am văzut piloţi capabili să efectueze două opriri", a declarat Felipe Massa la finalul cursei.

O opinie similară are şi coechipierul său Valtteri Bottas, care consideră că speranţele la un rezultat bun au fost compromise şi de intervenţia Safety Car-ului pe traseu după accidentul provocat de Pastor Maldonado.

"Degradarea pneurilor, în special a celor de pe puntea spate, a fost mai mare decât cea aşteptată.

Aveam ca ţintă o strategie cu două opriri, dar a trebuit să oprim de trei ori şi asta ne-a afectat la final, mai ales după intervenţia Safety Car-ului. Se pare că cei de la Force India au o tracţiune mult mai bună la ieşirea din viraje", a precizat finlandezul. 

Comentarii (1)

  • Dacă în timpul AL nu stăteau in garaj, poate rezolvau ceva.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru