Williams: "Ajustarea aripilor va aduce mai multe depasiri"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.03.2009
Sam Michael considera ca posibilitatea pilotilor de a ajusta aripa fata in timpul curselor va conduce la aparitia mai multor depasiri in Formula 1.

Noul regulament al Formulei 1 pentru sezonul 2009 prevede ca pilotii pot ajusta electronic unghiul de inclinare al aripii fata in timpul curselor, pentru a modifica forta de apasare aerodinamica cu scopul de a se putea apropia mai usor de monoposturile din fata.

Desi noua regula a fost privita cu scepticism intrucat va ingreuna misiunea pilotilor, Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams, crede ca Marile Premii vor vor fi mult mai atractive.

"Ne-am gandit ca va fi ceva ca un ajutor de mic tuning, dar dupa ce am parcurs primele teste din Portugalia abilitatea de a urmari indeaproape celelalte masini in virajele de mare viteza s-a imbunatatit substantial", a declarat britanicul. "O mare parte se datoreaza faptului ca, in mod traditional, cand urmareai pe cineva monopostul era subvirator pentru ca pierdeai din forta de apasare aerodinamica fata. Acum, poti corecta asta folosind aripa flexibila".

"Pe unele circuite nu va fi o diferenta prea mare. La Melbourne, probabil ca singurul viraj unde poate fi folosita ajustarea aripii este finalul liniei de start-sosire, pentru ca celelalte linii drepte nu sunt suficient de lungi.

Dar pe alte circuite va fi o mare diferenta, cu siguranta".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru