Williams: "Aripa spate valorează jumătate de secundă în calificări"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.03.2011
Williams consideră că utilizarea noii aripi spate ajustabile în calificări va aduce un spor de performanţă de aproximativ o jumătate de secundă pe tur.

FIA a introdus conceptul unei aripi spate ajustabile în acest sezon cu scopul de a îmbunătăţi şansele de depăşire în timpul curselor, însă ulterior a decis să permită utilizarea sistemului şi în calificări.

Chiar dacă cei de la Red Bull Racing s-au opus acestei propuneri, Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams, este încrezător în beneficiile noului regulament şi anticipează că piloţii vor avea un avantaj de aproximativ o jumătate de secundă pe tur în calificări.

"În calificări va valora aproximativ o jumătate de secundă pe tur. În timpul cursei cred că-şi va atinge scopul propus (n.r - facilitarea depăşirilor), însă FIA ar putea avea nevoie de două-trei curse pentru a regla modul de utilizare al sistemului. Nu ar trebui să ajungem în punctul în care un pilot poate depăşi cu uşurinţă o altă maşină, ci doar să ofere puţin mai mult unei tentative ambiţioase de depăşiri", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al echipei Williams.

Michael este mulţumit de schimbarea repetată a regulamentului în Formula 1, care în opinia sa nivelează valorile şi permite echipelor mici să aspire la performante mai bune.

"Echipele sunt mai apropiate acum ca rezultat al noilor reguli, acesta fiind şi obiectivul acestora.

Există multe maşini despărţite fiecare de câte o jumătate de secundă, ceea ce înseamnă că dacă îmbunătăţeşti cu două-trei zecimi de secundă, fie printr-un update aerodinamic, fie printr-o componentă mecanică, poate face o mare diferenţă în acest an", a mai precizat el.

Via | Williams

Comentarii (3)

  • Film cu mașinile la Barcelona!
    Superbe mașinile... arată mai bine decât cele de anul trecut.
    Merită văzut!

    http://www.youtube.com/watch?v=ekGXJ0NpwMs&feature=player_embedded
    8 0
  • numai ca actualul Williams ar avea nevoie de vreo 3-4 aripi!
    2 2
  • Video Hamilton
    http://www.youtube.com/watch?v=jrs60R8fj-8&feature=player_embedded

    Nu sunt fan... dar să se bucure hamiltoniștii :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru