Williams confirmă despărţirea de Wolff, dar austriacul rămâne acţionar

de Daniel Popescu
Luni, 21.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a confirmat că directorul executiv Toto Wolff va părăsi echipa pentru a prelua conducerea unui departament la Mercedes, însă va rămâne acţionar al britanicilor.

Williams a confirmat luni speculaţiile apărute duminică seară în presa internaţională cu privire la oferta pe care directorul executiv Toto Wolff a primit-o din partea rivalilor de la Mercedes.

Omul de afaceri austriac a renunţat astfel la funcţia deţinută în cadrul echipei pentru a nu intra în conflict de interese, însă va rămâne acţionar la echipa britanică. Frank Williams a admis că nu-l putea împiedica pe Wolff să plece la Mercedes, mai ales că austriacul este implicat deja în programul de DTM al constructorului german.

"Posturi precum cele oferite de Mercedes nu apar prea des. Wolff are o lungă istorie cu ei şi cu siguranţă nu aş fi stat în calea unei astfel de oportunităţi unice în viaţă. Wolff îşi va păstra acţiunile la Williams şi va fi binevenit aici, dar vom lupta din greu cu el pe circuit", a declarat britanicul într-un comunicat de presă.

Urmareste Automarket
Presa speculează că Wolff va deveni directorul departamentului de motorsport al Mercedes, însă nu este clar dacă se va ocupa de toate programele de motorsport al echipei, implicit şi de Formula 1, sau numai de programul din Campionatul German de Turisme.

Detalii oficiale din partea Mercedes sunt aşteptate în cursul acestei săptămâni.

Williams traversează o perioadă dificilă din punct de vedere al management, întrucât plecarea lui Wolff se adaugă la cele ale fostului CEO Adam Parr şi şefului departamentului de inginer Mark Gillan. În plus, noul monopost al echipei pentru 2013 va fi lansat abia în 19 februarie şi va rata participarea la prima sesiune de teste de la Jerez.

Via Williams

Comentarii (1)

  • oauassiya
    DD79P5 sfzmkjhjtfea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru