Williams confirmă negocierile cu Raikkonen pentru 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.11.2011
Williams a confirmat pentru prima oară că negociază semnarea unui contract cu Kimi Raikkonen pentru sezonul următor. O altă opţiune a echipei este Jules Bianchi.

Presa internaţională speculează că fostul campion mondial Kimi Raikkonen a semnat deja un contract cu Williams pentru sezonul următor, un anunţ oficial pe acest subiect fiind aşteptat pentru finalul săptămânii, cu ocazia Marelui Premiu din Abu Dhabi.

Până acum, echipa britanică a refuzat să comenteze informaţiile, însă Toto Wolff, unul dintre acţionari, a confirmat sâmbătă că Williams desfăşoară negocieri serioase cu pilotul finlandez. În plus, omul de afaceri a dezvăluit că o soluţie de rezervă este şi Jules Bianchi, care în acest an a concurat în GP2, însă este mai cunoscut drept membru în Academia de Piloţi Ferrari.

"Da, este adevărat. Dosarul lui Kimi Raikkonen este pe masă. Povestea nu este pentru spectacol, negociem serios, dar este numai una dintre mai multe opţiuni. Va fi o decizie strategică. Dar există şi o opţiune agresivă cu tânărul Jules Bianchi, iar Valtteri Bottas (n.r - pilotul de rezervă al echipei) merită luat în considerare cel puţin pentru antrenamentele de vineri", a declarat Wolff.

Potrivit presei, salariul lui Raikkonen va fi acoperit integral de o bancă din Qatar, care urmează să devină sponsorul principal al celor de la Williams.

Anterior, s-a speculat că şi Adrian Sutil, care concurează pentru Force India, este în cursa pentru acest post.

Vizat direct de concediere este veteranul Rubens Barrichello, care în ultima perioadă a încercat să-i convingă pe cei de la Williams că este cea mai bună alegere pentru anul viitor datorită experienţei pe care a acumulat-o în Formula 1.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • Nu stiu de ce sa ma bucur mai tare!
    De faptul ca se intoarce Iceman sau de faptul ca in sfarsit scapam de Barrichello!
    9 1
  • 6 campioni pe grila de start....ramane de vazut.Cea mai proasta decizie au facut-o cei de la Ferrari cand l-au lasat sa plece.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru