Williams: "Echipele pleacă de la zero în sezonul 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.09.2010
Williams consideră că echipele vor concura în 2011 cu monoposturi complet noi din cauza numeroaselor modificări de regulament.

FIA pregăteşte un regulament tehnic complet nou pentru sezonul 2013, care include revenirea la motoare turbo şi la apăsare aerodinamică accentuată.

Cu toate acestea, echipele trebuie să facă faţă unui regulament semnificativ diferit încă de anul viitor, cauzat de numeroasele divergente dintre team-uri privind noile tehnologii apărute recent.

Astfel, dublul-deflector şi sistemul F-duct vor fi interzise concomitent cu reintroducerea sistemului KERS şi implementarea aripilor spate mobile, dar şi cu schimbarea pneurilor Bridgestone cu cele oferite de Pirelli. În lumina acestor schimbări, Sam Michael, directorul tehnic al Williams, considera că toate echipele vor pleca cu şanse egale anul viitor, întrucât monoposturile vor fi complet noi.

"Este un monopost complet diferit. Avem câteva schimbări majore: fără dublu-deflectoare, KERS revine, aripa spate este mobilă, aripa faţă nu mai este mobilă, pneuri Pirelli. Este complet diferit şi nu vorbim de o evoluţie.

Pentru toată lumea va fi la fel, vom pleca de la o coală albă de hârtie", a declarat britanicul.

În acest sens, echipele au început deja să-şi concentreze atenţia spre sezonul următor. Dacă echipele de top continuă în paralel dezvoltarea actulului monopost pentru a-şi îndeplini obiectivele, Williams a dezvăluit că, din punct de vedere aerodinamic, se concentrează deja exclusiv pe sezonul 2011.

"Toate resursele aerodinamice se îndreaptă acum spre 2011. Avem încă un upgrade pentru Singapore, dar acesta a fost finalizat în tunelul de vânt, aşa că toate elementele aerodinamice sunt deja construite şi trebuie finalizate din punct de vedere mecanic şi al producţiei. În ceea ce priveşte designul, aerodinamica este dediata acum monopostului pentru anul viitor", a mai precizat el.

Via | ITV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru