Williams: "Eleronul spate va fi copiat de ceilalti"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.02.2009
Sam Michael crede ca eleronul spate folosit de Williams si Toyota va fi copiat in curand de o mare parte dintre echipele din Formula 1.

Noua infatisare a monoposturilor Williams si Toyota pentru sezonul 2009 a trezit suspiciuni in randul rivalilor referitoare la eleronul spate.

Echipele adverse au considerat ca sectiunea centrala a spatelui monopposturilor FW31 si TF109 ar putea incalca regulamentul tehnic, insa FIA a dat unda verde celor doua team-uri.

Sam Michael, directorul tehnic al celor de la Williams, s-a aratat surprins de confuzia creata. "Sincer sa fiu, am fost surprinsi ca asta s-a transformat intr-o problema pentru ca era foarte clar ca eleronul respecta regulamentul. Era ceva ce echipele faceau de doi ani in diferse forme, asa ca nu a fost chiar asa o mare problema pentru noi sau pentru FIA. Era ceva clarificat de FIA cu peste un an in urma", a declarat Michael in cadrul unui eveniment media.

Oficialul britanic crede ca solutia propusa de Williams si Toyota va fi copiata in cel mai scurt timp de celelalte echipe. "Sunt sigur ca ne vor copia. Toyota au realizat deja ceva, chiar daca eleronul lor nu este la fel ca al nostru, desi are aceeasi interpretare.

As fi socat daca cel putin o jumatate dintre echipe nu il vor avea la Melbourne. Si din masinile pe care le-am vazut, sunt doua echipe care nu il au, insa au componente pozitionate perfect pentru a avea eleronul la Melbourne. Este evident ca ei au luat o alta decizie decat noi si nu vrem sa dezvaluim nimic pana la Melbourne".

Comentarii (1)

  • :)
    de "CEILALTI", ma :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru