Williams explică refuzul echipelor de a concura în Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.06.2011
Williams susţine că echipele au refuzat să concureze în Bahrain pentru că este prea târziu pentru o schimbare a calendarului pentru sezonul în curs.

Echipele au anunţat recent FIA prin intermediul unei scrisori că sunt împotriva reprogramării Marelui Premiu al statului Bahrain în acest sezon, în special în 30 octombrie în locul cursei din India.

Spre deosebire de alte situaţii, scrisoarea nu a ajuns în presă, iar motivele oficiale pentru care echipeple au refuzat să concureze în Bahrain au rămas învăluite în ceaţă. Williams a oferit însă câteva indicii prin vocea CEO-ului Adam Parr, care a explicat că este prea târziu pentru o schimbare a calendarului competiţional.

"Problema nu este dacă această cursă va mai avea loc, ci despre schimbarea calendarului în acest stadiu al sezonului. Despre asta am scris în scrisoare. Am fost îngrijoraţi că fanii, sponsorii şi echipele au făcut aranjamente logistice pentru a fi în India în acel weekend, în 30 octombrie, iar nouă ni s-a prezentat un calendar în care cursa este în 11 decembrie. Cum le spui oamenilor care au rezervat o vacanţă de două săptămâni în India pentru a merge la Marele Premiu 'imi pare rău, voi veţi fi în India, dar noi nu'? Ne-am explicat poziţia şi nu avem despre ce să vorbim mai mult.

Pur şi simplu este prea târziu pentru a mai schimba", a declarat britanicul pentru agenţia de presă Reuters.

La rândul său, Rubens Barrichello, unul dintre piloţii echipei Williams, a admis că a fost şocat de anunţul FIA potrivit căruia cursa va avea loc în 30 octombrie în locul Marelui Premiu al Indiei.

"Pe parcursul sezonului au existat discuţii că puteam avea cursa (n.r - din Bahrain) după una sau două curse, dar pe măsură ce problema a progresat am crezut că nu mai este nicio şansă pentru noi să revenim în Bahrain. Aşa că a fost un şocat când noi ca Formula 1 am acceptat să revenim acolo", a precizat brazilianul.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru