Williams: "Hulkenberg este un viitor campion al Formulei 1"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.11.2010
Frank Williams susţine că Nico Hulkenberg are toate calităţile necesare pentru a deveni campion mondial al Formulei 1.

Viitorul lui Nico Hulkenberg la Williams F1 Team este plin de incertitudini, în mijlocul speculaţiilor că echipa britanică îl va angaja în locul său pe Pastor Maldonado datorită banilor pe care acesta îi poate aduce din sponsorizări.

De altfel, pilotul venezuelean va testa pentru Williams în sesiunea de teste de la Abu Dhabi dedicată tinerilor piloţi la jumătatea lunii noiembrie. Cu toate acestea, Frank Williams l-a lăudat pe Hulkenberg pentru progresele realizate pe parcursul sezonului şi susţine că acesta va fi capabil să devină campion mondial în Formula 1.

"A fost puţin dezamăgitor în primele curse, poate pentru că a fost prea prevăzător. Dar în ultima perioadă a devenit foarte competitiv şi cred că am văzut doar începutul unor lucruri excepţionale. Este unul dintre acei piloţi, are puţin din Lewis Hamilton, care s-a mutat dintr-o formulă în alta şi a câştigat-o, pentru a merge în altă formula să o câştige şi pe aceea. A câştigat toate competiţiile până la Formula 3 şi GP2.

Şi cu echipa potrivită, care speram să fie a noastră într-o zi, el va câştiga titlul mondial în Formula 1", a declarat britanicul în vârstă de 68 de ani în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune BBC.

Declaraţiile sale pot fi interpretate ca un semnal că Hulkenberg va rămâne la Williams, eventual în detrimentul lui Rubens Barrichello, însă Williams insistă că are nevoie de un pilot cu experienţa brazilianului.

"Are o experienţă enormă. Fără niciun dubiu, este cel mai experimentat pilot din pitlane. Tehnica sa este subevaluata. Îi place să fie răsfăţat, să i se spună cât este de bun. Dar este foarte bun, aşa că nu avem probleme să-i spunem că avem încredere în el. Este distractiv şi foarte experimentat şi aceasta este o mare valoare pentru orice echipă de Formula 1", a mai precizat el.

Presa internaţională a relatat săptămâna trecută că nici Rubens Barrichello nu are locul asigurat în cadrul echipei lui Williams, însă acesta a refuzat să facă orice comentariu pe tema liniei de piloţi pentru 2011.

Pe de altă parte, publicaţia germană Sport Bild susţine că negocierile cu Hulkenberg sunt dificile ca urmare a pretenţiei echipei de a semna un contract pe 5 ani, care să poată fi reziliat de pilot numai în schimbul unei sume mari de bani.

Via | BBC Sport

Comentarii (1)

  • ... s-ar putea ca williams sa renunte la un juvaer... un pilot care castiga tot pe unde trece nu trebuie aruncat...s-ar putea ca williams sa faca greseala echipei bmw care putea sa-i aduca si sa-i pastreze acolo usor pe hamilton sau vettel si au dat cu piciorul...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru