Williams, în dilemă dacă să-l înlocuiască pe Senna cu Bottas în 2013

de Daniel Popescu
Vineri, 24.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Williams au admis că nu ştiu pe cine să aleagă drept coechipier pentru Pastor Maldonado în 2013 între Bruno Senna şi pilotul de rezervă Valtteri Bottas.

Esential 24 de puncte a obtinut Bruno Senna in primele 11 curse ale sezonului
2 ani a petrecut deja Valtteri Bottas ca pilot de rezerva la Williams
Pastor Maldonado are locul asigurat la Williams pentru sezonul viitor datorită fondurilor de peste 35 de milioane de euro pe care le aduce în conturile echipei, dar şi a victoriei obţinute la Barcelona.

În schimb, numele celui de-al doilea pilot nu a fost încă decis. Dacă iniţial viitorul lui Bruno Senna era în pericol din cauza numeroaselor incidente în care a fost implicat în primele curse, brazilianul a înregistrat progrese majore în ultima perioadă. Toto Wolff, unul dintre principalii acţionari ai echipei, a admis că Senna este pe drumul cel bun, mai ales după ce în Ungaria a obţinut cel mai bun rezultat din acest sezon, locul şapte.

"Sunt impresionat de Senna. Nu numai că este un pilot inteligent, dar învaţă repede.

Prioritatea este să-l sprijinim în cel mai bun mod posibil, mai ales că a absentat în unele sesiuni de antrenamente de vineri. A avut moment bune şi zile în care lucrurile nu au decurs bine, dar în Ungaria totul a decurs bine şi sper să fie începutul a multe weekenduri bune de acum înainte", a declarat el pentru Totalrace.

Aş prefera să avem trei monoposturi anul viitor

Toto Wolff
Actionar Williams
În acelaşi timp, Wolff este şi managerului pilotului de teste Valtteri Bottas, iar austriacul a admis că acesta a demonstrat că merită să fie promovat ca titular în sezonul următor. Totuşi, el sugerează că acest lucru nu se va întâmpla atât timp cât finlandezul nu va fi capabil să aducă sponsori importanţi la echipă.

"Bottas a participat în antrenamente, dar cursele sunt cu totul altceva. Este talentat şi vrem să-l păstrăm, dar există şi o parte economică. Aş prefera să avem trei monoposturi anul viitor", a glumit Wolff.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru