Williams intenţionează să se listeze la bursă

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.01.2011
Williams a anunţat oficial că intenţionează să se listeze la bursă pentru a-şi asigura stabilitatea financiară pe termen lung.

Williams F1 Team este pregătită să facă o schimbare radicală în modul în care operează în Formula 1, după ce Frank Williams a dezvăluit vineri planurile privind o potenţială listare la bursă.

Echipa speră ca printr-o astfel de acţiune va reuşi să-şi asigure stabilitatea pe termen lung, în urma numeroaselor controverse privind resursele financiare pe care le are la dispoziţie din postura de constructor independent.

"Este prudent şi necesar să plănuim o structură a acţionariatului care să permită echipei Williams să fie un constructor independent, deţinut şi condus de oameni dedicaţi Formulei 1 şi de practicile de afaceri care ne-au susţinut în ultimele trei decenii. Am ajuns la concluzia că cea mai bună opţiune este să lărgim baza de acţionari cu acţionari publici, în timp ce nucleul stabil de investitori pe termen lung sunt implicaţi în conducerea echipei. Asta va asigura stabilitate şi ne va permite să atragem şi să păstrăm cei mai buni oameni şi parteneri.

Prin urmare, analizam îndeaproape această opţiune şi, dacă mediul este propice, putem acţiona în viitor", a declarat Frank Williams.

În prezent, Williams deţine 63% din acţiunile echipei, Patrick Head are 27%, iar investitorul austriac Toto Wolff 10%. Britanicul susţine că va continua să rămână acţionarul principal al echipei indiferent dacă team-ul se va lista sau nu la bursă. "Indiferent de paşii pe care îi vom urma, eu voi rămâne acţionarul majoritar şi şeful echipei Williams", a mai precizat el.

De obicei, o companie se listează la bursă în momentul în care are nevoie în scurt timp de reseurse financiare, însă Adam Parr, CEO-ul echipei, a negat că această ipoteză se aplică şi în acest caz. Britanicul susţine că Williams are deja bugetul necesar pentru a concura în Formula 1 în 2011.

"Sunt fericit să spun că bugetul nostru pentru 2011 este disponibil în totalitate. La fel ca şi alte echipe, am fost nevoiţi să tăiem costurile. A trebuit să dăm afară câţiva oameni, dar vom avea cam 470 de angajaţi în F1 în 2011 şi avem propriile noastre afaceri în Williams Hybrid Power şi Qatar (n.r - unde Williams deţine un centru de cercetare).

Aşa că suntem într-o situaţie financiară sănătoasă. Am făcut profit în ultimii trei ani şi credem că este o bază solidă dacă intenţionam să procedăm astfel", a precizat el.

Decizia Williams coincide cu pierderea a doi sponsori importanţi ai echipei, după ce banca Royal Bank of Scotland şi producătorul de electronice Philips nu şi-au prelungit contractele de sponsorizare cu echipa.

Via | Williams | Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru