Williams îşi propune să câştige titlurile mondiale în 2016

de Daniel Popescu
Joi, 11.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pat Symonds este impulsionat de progresele înregistrate de Williams în acest an şi crede că echipa va ajunge în ipostaza de a lupta pentru titlurile mondiale în sezonul 2016.

Într-un fel, fac planuri mai mult pentru 2016 decât pentru 2015, dar cred că avem o fundaţie solidă de la care să plecăm. Cred că putem lupta pentru titlu.

Pat Symonds
Director tehnic Williams
Williams ocupă locul trei în clasamentul constructorilor şi are parte de o luptă strânsă cu rivalii de la Ferrari după un sezon cu rezultate peste aşteptări în care a obţinut cinci podiumuri.

Parcursul bun din acest an îl ambiţionează pe directorul tehnic Pat Symonds să privească cu încredere spre un viitor în care britanicii să lupte pentru titlurile mondiale. Oficialul Williams crede că echipa va fi capabilă de o asemenea performanţă în 2016.

"Încerc să mă uit un pic mai în faţă, nu doar de la an la an. Într-un fel, fac planuri mai mult pentru 2016 decât pentru 2015, dar cred că avem o fundaţie solidă de la care să plecăm. Cred că putem lupta pentru titlu. Cei care l-au câştigat în ultimii ani au mulţi bani şi ar putea fi dificil să trecem peste asta, dar va fi cu atât mai satisfăcător când vom face asta", a declarat el pentru publicaţia GPUpdate.

Esential 3 este locul ocupat de Williams in clasamentul constructorilor
Progresele semnificative înregistrate de Williams în acest an sunt creditate în special trecerii de la motoare Renault la unităţi de propulsie Mercedes.
Symonds insistă însă că britanicii şi-au adus propria contribuţie prin şasiu şi configuraţia aerodinamică.

"Avem cel mai bun motor din F1, dar şasiul şi aerodinamica au progresat fără măsură. Monopostul este foarte bun. Nu există zone slabe, am faxcut progrese majore în privinţa gestionarii pneurilor, mult mai multe decât pot oamenii să realizeze. Singapore va fi mai dificil pentru noi decât Monza, dar la Austin, Suzuka şi Abu Dhabi vom fi bine", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (2)

  • a, nu-i nimic, din calculator le vor sterge cativa caluti, sau alte modificari subtile, chiar daca vor avea un sasiu foarte bun, cat sa nu ameninte echipa Mercedes
    7 0
  • Sau nu vor mai primi update-urile de performanta odata cu modificarea motorului si brusc iar vor fi in urma !
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru