Williams l-a promovat pe Mike Coughlan ca director tehnic

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 29.10.2011
Mike Coughlan a devenit noul director tehnic al echipei Williams, în timp ce Jacky Eeckelaert va fi directorul de design al echipei Hispania Racing.

Williams a confirmat cu ocazia Marelui Premiu al Indiei că Mike Coughlan, care s-a alăturat în vara acestui an ca inginer-şef, este noul director tehnic al echipei britanice, urmând să fie principalul responsabil pentru constructia monopostului pentru sezonul 2012.

Britanicul ocupă astfel locul lăsat vacant de australianul Sam Michael, care a demisionat în urma unuia dintre cele mai slabe sezoane din istoria celor de la Williams. "Noua echipă tehnică este condusă de Mike Coughlan, care tocmai a fost confirmat ca noul nostru director tehnic", a precizat Adam Parr, CEO-ul Williams, în cadrul conferinţei de presă de vineri din India.

Williams a obţinut doar 5 puncte în primele 16 etape ale sezonului şi speră ca anul viitor să înregistreze progrese semnificative datorită noului parteneriat tehnic cu Renault, dar şi prin potenţiala aducere a fostului campion mondial Kimi Raikkonen.

Între timp, Hispania Racing a decis să-l promoveze pe experimentatul Jacky Eeckelaert în funcţia de director de design, după ce planurile pentru aducerea lui Jorg Zander au eşuat. Eeckelaert va dezvolta monopostul echipei spaniole pentru anul viitor în colaborare Stephane Schosse, care a sosit la echipă ca şef al departamentului de aerodinamică după ce anterior a mai lucrat pentru Toyota, Sauber şi Ligier.

Eeckelaert este unul dintre cei mai experimentaţi ingineri din Formula 1, după ce a colaborat anterior cu echipe precum Jordan, Prost, Sauber, Honda şi Super Aguri.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru