Williams: "L-am adus pe Maldonado pentru bani, dar îşi merită locul în echipă"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.05.2012
Frank Williams a recunoscut că Pastor Maldonado a ajuns la echipă în primul rând datorită banilor, dar consideră că îşi merită locul în F1 după victoria din Spania.

Pastor Maldonado l-a înlocuit pe Nico Hulkenberg la Williams la începutul sezonului 2010 după ce a reuşit să aducă la echipă un buget de 35 de milioane de euro anual prin intermediul PDVSA, compania petrolieră de stat din Venezuela.

După un prim sezon modest, Maldonado a obţinut duminică prima victorie din carieră, element care îl determină pe copropietarul Frank Williams să spună că acesta îşi merită locul în echipă. Întrebat dacă a ajuns în Formula 1 datorită banilor, britanicilor a replicat:

"Da, într-o anumită măsură. Nu neg asta. Dar dacă aş fi crezut că va fi slab, nu ar fi ajuns la echipă indiferent de câţi bani ar fi avut. A făcut o treabă foarte bună în GP2 şi merită pe deplin să fie în echipă cu sau fără bani. Adevărul este că dacă nu ai bani, nu poţi să concurezi în Formula 1. Dar am obţinut şi un pilot foarte bun."

"Sunt impresionat de modul în care s-a controlat, nu a făcut nicio greşeală. Când un pilot care nu a mai condus niciodată este în frunte, are tendinţa să comită o greşeală.

Dar din ceea ce am văzut, nu a fost nici măcar pe aproape. A fost calm la radio tot timpul. Având în vedere ce am văzut în GP2 şi în calificările de F1, este foarte talentat", a declarat el.

În euforia victoriei, Maldonado a declarat la finalul cursei că simte că poate lupta pentru titlul mondial, iar Williams consideră că venezueleanul poate repeta astfel de performanţe şi în viitor. Întrebat care este potenţialul pilotului său, Williams a răspuns:

"Ar putea fi considerabil, într-adevăr. Cu siguranţă nu puteam spune că am avut un monopost capabil de victorie. Avem un monopost foarte bun şi am fi trişti să-l pierdem".

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • MALDONADO
    I PLACE CA ZICE ADEVARU WILIAMS
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru