Williams l-ar putea promova pe Bottas ca pilot titular în 2013

de Daniel Popescu
Luni, 17.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a confirmat că analizează posibilitatea de a-l angaja pe Valtteri Bottas în sezonul următor în locul lui Pastor Maldonado sau Bruno Senna.

Williams este una dintre numeroasele echipe care nu a confirmat încă niciun pilot pentru sezonul următor. În ciuda faptului că Pastor Maldondo contribuie cu aproximativ 35 de milioane de euro anual la buget, echipa britanică nu exclude o despărţire prematură de acesta, dar nici de coechipierul său Bruno Senna.

Motivul este reprezentat de performanţele obţinute de pilotul de teste Valetteri Bottas în evaluările recente, finlandezul devenind o ţintă atractivă inclusiv pentru alte echipe. Toto Wolff, directorul executiv al celor de la Williams, anticipează că Bottas va debuta în Formula 1 anul viitor, fie alături de echipa britanică, fie la unul dintre rivali.

Urmareste Automarket
"Cred că Bottas va ajunge cu siguranţă în Formula 1 şi cred că întrebarea este dacă îl vom avea într-unul dintre monoposturile noastre sau îl va lua altcineva.
Este o decizie pe care trebuie să o luăm împreună în următoarele săptămâni sau luni şi să decidem care este direcţia în care merge echipa. Continuăm cu ambii piloţi, îl schimbăm pe unul dintre ei sau îi schimbam pe amândoi? Totul este deschis în acest moment"
, a declarat omul de afaceri austriac.

Numele lui Bottas a fost vehiculat anterior inclusiv că potenţial înlocuitor pentru Lewis Hamilton la McLaren, însă este greu de crezut că britanicii vor opta pentru un debutant în contextul în care lupta pentru titlul mondial. Williams este nemulţumită de faptul că Maldonado nu a mai câştigat niciun punct în Formula 1 după victoria surprinzătoare de la Barcelona din luna mai, în timp ce Senna s-a poziţionat doar sporadic în top 10.

Via ESPNF1

Comentarii (1)

  • maldonado este un pilot rapid dar nefiabil, insa odata cu acumularea experientei in F1 va acumula puncte constant! cred ca ar trebui platit cu 5 mil pe sezon, iar astia nu sunt multumiti ca aduce 30 mil echipei!?
    bruno din pacate nu pare a se apropia de valoarea unchiului sau, insa cred ca se apropie de valoarea lui rubens barichello! este cerebral si aduce puncte in acest moment. dar are un potential mare de crestere pt sezoanele urmatoare...
    nu cred ca acest bottas este un mare talent, nu a demonstrat asta in formulele inferioare... cred ca ar fi un pilot decent totusi
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru