Williams mizează pe o clasare în primii cinci în 2013

de Daniel Popescu
Marti, 18.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams şi-a stabilit ca prim obiectiv pentru sezonul 2013 să revină în topul primilor cinci constructori din Formula 1.

Williams speră să revină treptat în fruntea plutonului din Formula 1 şi are deja planuri ambiţioase pentru sezonul următor.

Directorul executiv Toto Wolff a anunţat că mizează pe un loc cinci în clasamentul constructorilor în 2013 şi, în acelaşi timp, a declarat explicit că îşi doreşte ca Pastor Maldonado să rămână în cadrul echipei, în ciuda speculaţiilor potrivit cărora pilotul din Venezuela ar putea fi nevoit să-şi găsească echipă la finalul anului.

"În 2013 vom avea o versiune mai evoluată a actualului monopost şi aş vrea să terminăm mai des în puncte. Sperăm ca Maldonado să rămână alături de noi şi că şi-a învăţat lecţiile, aşa că următorul pas logic ar fi un loc şase în clasamentul constructorilor, sau poate chiar un loc în primii cinci. Poate că Maldonado trebuie să-şi schimbe stilul de pilotaj şi poate a acceptat deja asta. Aşa că aceasta este baza de plecare. Sunt sigur că vom vedea multe curse bune din partea lui în viitor", a declarat austriacul pentru agenţia de presă Reuters.

Urmareste Automarket
În schimb, situaţia lui Bruno Senna este departe de a fi clarificată, mai ales în contextul în care pilotul de rezervă Valtteri Bottas a impresionat în antrenamente şi este creditat cu mari şanse să debuteze în Formula 1 anul viitor.

"Privim aceasta problemă din mai multe unghiuri, dar atunci când vom discuta îi vom amesteca pe Maldonado şi Senna şi poate şi pe alţii cu care discutăm.

Aş spune că va mai trece o lună de zile înainte să avem o primă idee despre ceea ce vom face", a adăugat el.

Williams a terminat sezonul precedent doar pe locul nouă cu cinci puncte, iar în prezent ocupa poziţia a opta în clasamentul constructorilor.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru