Williams nu agreaza limitarea testelor in tunelul de vant

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.02.2009
Frank Williams s-a declarat impotriva restrictionarii utilizarii tunelului de vant, intrucat echipa sa ar putea fi dezavantajata in fata rivalilor.

Frank Williams a dezvaluit ca echipele au ajuns la cateva dezacorduri in privinta modului de reducere a costurilor din limitarea dezvoltarilor aerodinamice.

Principala problema este utilizarea tunelurilor de vant sau ale unitatilor CFD, o parte dintre echipe dorind limitarea ambelor facilitati.

Initial, echipele intentionau sa renunte la una dintre cele doua componente, insa, intrucat o parte dintre acestea au doar tunel de vant, uniie dintre manageri au venit cu propunerea de a limita atat tunelul de vant, cat si unitatile CFD.

"Am fost multumit pana cand cateva dintre echipe care au doar tunel de vant au spus ca si celelalte echipe ar trebui sa aiba, ceea ce reprezinta o discriminare", a declarat Williams pentru publicatia Autosport. "Cu totii am intors cartile pe fata in ceea ce priveste unitatile CFD. Suntem in aceeasi situatie cu Force India. Noi avem doua tunele de vant foarte bune. Dintr-o data, s-a propus sa folosim doar unul dintre ele".

Williams a dezvaluit ca nu este singurul care se opune limitarii testelor in tunelul de vant, cealalta echipa in aceasta situatie fiind Toyota.

"Este adevarat, este vorba despre Toyota. Si, asa cum va puteti imagina, si despre Honda. Si un orb poate vedea discriminarea impotriva celor cu doua tunele de vant. Este evident de unde vin aceste idei. Sunt cateva investitii foarte mari si acesti baieti cu un singur tunel de vant au venit sa spuna ca nu il putem folosi si pe al doilea".

In acest context, Williams considera ca rivalitatea dintre echipe a depasit in prezent concurenta de pe pista si la nivel de buget. "Parerea mea este ca rivalitatea ar trebui sa isi aiba loc doar pe pista. Acum are loc si pe circuit si in banca. Apoi exista o a treia zona unde ei cred ca pot stabili drepturile de utilizare a echipamentelor".

Cu toate acestea, Williams este increzator ca se va ajunge la un compromis in aceasta privinta. "Sub Acordul Concorde, daca exista schimbari de regulament acestea trebuie acceptate in unanimitate. Ei bine, nu a existat unanimitate si totusi regulile s-au schimbat. Cred ca ne apropiem de o solutie acceptabila, dar repet, sunt foarte nemultumit in privinta asta".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru