Williams refuză schimbarea regulamentului pentru 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.06.2010
Williams se opune modificărilor de regulament pentru sezonul 2011 pentru a evita o nouă escaladare a costurilor în Formula 1.

Echipele din Formula 1 analizează posibilitatea de a efectua câteva sesiuni de teste în acest an pentru a evalua potenţialul noilor pneuri cu care vor concura în Formula 1 începând din sezonul următor.

Cu toate acestea, Williams se opune oricărei modificări în privinţa interzicerii testelor în timpul anului, considerând că acest lucru ar conduce în mod direct la creşterea costurilor în Formula 1 în plină criză economică.

"Cred că am ajuns la un echilibru foarte delicat în ultimii doi ani. Am redus costurile la un nivel mult mai coborât decât înainte şi avem un program pe parcursul următorilor doi ani pentru a le reduce şi mai mult pe baza Acordului de Restricţionare a Resurselor, care este voluntar la nivelul FOTA".

"Sunt foarte îngrijorat că nu vom sprijini acest acord pentru că foarte puţine lucruri la care ne gândim vor îmbunătăţi cu adevărat spectacolul, dar acestea vor creşte cu siguranţă costurile. Dacă ne uitam la grila de start pentru anul viitor, vasta majoritate a echipelor nu este în măsură să mărească cheltuielile şi ar putea fi nevoite să le reducă semnificativ.

Nu cred că este momentul să începem să schimbăm regulile care vor duce la creşterea costurilor", a declarat Adam Parr,

CEO-ul echipei Williams. Echipa britanică se referă atât la efectuarea unor sesiuni de teste cu noile pneuri, cât şi la propunerile Scuderiei Ferrari privind introducerea unui al treilea monopost şi a reintroducerii monoposturilor de rezervă.

Costurile pentru gestionarea unei echipe de Formula 1 au devenit şi mai sensibile odată cu pătrunderea în competiţie a trei noi echipe, la care se va mai adauga încă una în 2011.

Via | ITV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru