Williams regreta despartirea de BMW

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.05.2008
Frank Williams a admis ca regreta despartirea de furnizorul de motoare BMW, dupa ce germanii au reusit performante remarcabile in Formula 1.

BMW au furnizat motoare pentru Williams in periaoda 2000 - 2005, timp in care au castigat 10 curse si s-au luptat pentru titlul mondial in 2003. Parteneriatul a fost dizolvat la sfarsitul anului 2005, cand BMW au cumparat echipa Sauber, iar Williams s-au orientat spre alti furnizori de motoare, precum Cosworth si Toyota.

Cartea jucata la vremea respectiva de BMW s-a dovedit a fi castigatoare, BMW-Sauber terminand in 2007 pe locul 2 in clasamentul constructorilor, iar in acest sezon se lupta cu Ferrari si McLaren. In schimb, Williams au ramas la mijlocul plutonului, iar seful echipei, Frank Williams, a admis ca regreta despartirea de BMW.

"Da, cred ca da. Au lucrat foarte mult si erau partenerii nostri; reprezentau un brand briliant si erau foarte buni la motoare", a declarat Frank Williams. "Relatia ar fi putut fi mai buna daca am fio fost capabili sa comunicam mai bine unii cu ceilalti".

Cu toate acestea, coproprietarul Williams are incredere deplina in actualul parteneriat cu Toyota si este increzator ca echipa sa va ramane in Formula 1 atat timp cat vor avea un motor la dispozitie.

"Vom ramane in Formula 1 atat timp cat avem un motor pe care sa il punem in spatele masinii. Putem controla totul in afara de asta, dar intotdeauna cautam un partener sanatos pentru motoare. Suntem foarte multumiti de actualul motor si am putea colabora in continuare pentru multi, multi ani", a mai precizat Williams.

Comentarii (5)

  • BMW ?
    Ei nu primesc puncte ?
    0 0
  • Comentariu de la mine
    Au ratat punctarea BMW!!!!!!!!!
    0 0
  • @reddog
    Williams vorbeste despre BMW ca furnizor de motoare, nu ca echipa de F1. Daca intrebi de punctele pentru BMW-Sauber ar fi trebuit sa intrebi si despre punctele pentru Toyota...
    0 0
  • .........:))
    ........F. Williams regreta despartirea de BMW, deci accepta ca a facut un lucru rau, in consecinta echipa Williams -3p, F.Williams -3p!!!!.....si da, BMW +3p, Toyota +3p.........:)).........sau cate doua puncte.............
    0 0
  • de acord cu bobovis ;)
    ar trebui punctate si otyota si bmw, avand in vedere stiri la care sa punctat ( sau depunctat ) pt mult mai putin ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru