Williams: "Sasiul modest, explicaţia rezultatelor slabe din 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 30.11.2010
Frank Williams susţine că rezultatele modeste înregistrate în sezonul 2010 au drept cauză slaba performanţă a sasiului.

Williams a terminat în extremis sezonul 2010 pe locul 6 în clasamentul constructorilor, după ce a reuşit să-i surclaseze pe rivalii de la Force India cu numai două curse înainte de final.

Chiar dacă locul 6 le asigură mai mulţi bani din drepturile TV, coproprietarul Frank Williams a admis că rezultatul final este departe de pretenţiile unei echipe cu prestigiul celor de la Williams. Britanicul admite însă că principala cauză a eşecului din acest sezon este sasiul monopostului FW32, care nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor.

"Nu aş spune că sunt satisfăcut şi nu acolo vrem să fim. Nu ne-am oferit o maşină suficient de competitivă şi, când faci asta, plăteşti preţul. Cei mai mulţi piloţi obţin maximum de la monopost, aproape fără excepţie, iar dacă maşina nu este la nivelul celor din pluton nu este suficient. Motivul pentru această situaţie sta în sasiu, pentru ca toţi avem aceleaşi pneuri. Avem un motor Cosworth foarte competitiv capabil să se infiltreze printre cei mai buni.

Şasiul a reprezentat un pas înainte faţă de maşina de anul trecut, dar nu a fost suficient de rapid", a declarat britanicul pentru publicaţia online ESPNF1.

Williams mizează însă pe o nouă creştere în performante în sezonul 2011, atunci când noul regulament tehnic ar putea aduce schimbări majore în ordinea de pe grila de start.

Via | ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru