Williams se listează miercuri la bursa din Frankfurt

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.03.2011
Fanii Formulei 1 pot achiziţiona începând de miercuri un pachet de 24% din acţiunile echipei Williams, echipa urmând să obţină venituri de aproximativ 60 de milioane de euro.

Ziua de 2 martie marchează o premieră în lumea Formulei 1, întrucât Williams devine prima echipă din istoria competiţiei care se listează la bursă.

Britanicii vor oferi pe bursă din Frankfurt un pachet de aproximativ 24% din acţiuni, compus din aproape 24 de milioane de acţiuni.

Echipa a decis să micşoreze preţul ţintă pe acţiune la 25 de euro, ceea ce înseamnă că cei trei acţionari principali vor obţine venituri de 60 de milioane de euro. Dintre acestea, cofondatorul Patrick Head va obţine circa 36 de milioane de euro, în timp ce Frank Williams vinde acţiune în valoare de 16 milioane de euro. De asemenea, şi Toto Wolf, omul de afaceri austriac care deţine puţin peste 16% din acţiuni, va obţine venituri estimate la 8 milioane de euro.

Iniţial, Williams anunţase că o acţiune va valora între 25 şi 29 de euro, însă marţi a anunţat că preţul de tranzacţionare la deschidere va fi de 25 de euro. Analiştii anticipează ca interesul pentru acţiunile echipei nu va fi unul foarte ridicat, întrucât Formula 1 nu este o competiţie generatoare de profituri nici pentru echipele care obţin performante majore.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru