Williams şi Virgin au făcut teste aerodinamice în linie dreaptă

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.09.2011
Williams şi Virgin au efectuat în această săptămână teste aerodinamice în linie dreaptă pentru pregătirea ultimelor şase curse ale sezonului.

Două dintre echipele din Formula 1 au decis să utilizeze în această săptămână una dintre ultimele zile de teste aerodinamice în linie dreaptă permise de regulament.

Williams a efectuat miercuri un astfel de test pe aeroportul Kemble din Marea Britanie, iar la volanul monopostul s-a aflat pilotul de rezervă Valtteri Bottas, proaspăt campion în GP3. Acesta a evaluat pachetul aerodinamic cu care Williams va aborda Marele Premiu al statului Singapore, dar şi o nouă aripă faţă şi un sistem de evacuare modificat.

Între timp, Virgin Racing a efectuat un test similar în cursul zilei de marţi, de data aceasta pe circuitul Vairano din Italia, ocazie cu care pilotul de rezervă Robert Wickens şi-a făcut debutul la volanul unui monopost contemporan de Formula 1. Canadianul a parcurs 210 km în cadrul testului, în ciuda faptului că programul a fost bulversat în prima parte a zilei din cauza unei defecţiuni la motorul Cosworth.

"A fost grozav să lucrez cu echipa în acest mod.

Să pilotez un monopost este pasul natural spre progres şi educaţie ca pilot de rezervă al Virgin Racing. Ca orice pilot, îmi doresc foarte mult să pilotez, iar munca de marţi are fără îndoială un rol important pentru echipa în cadrul programului de dezvoltare aerodinamică", a declarat Wickens la finalul testului.

Via | Williams | Virgin Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru