Williams: ”Sistemul KERS trebuie sa coste cel mult 1 milion de euro”

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.04.2010
Williams este in favoarea reintroducerii sistemului KERS in Formula 1, insa numai daca costurile tehnologiei vor fi de cel mult 1 milion de euro de an.

Echipele din Formula 1 analizeaza posibilitatea de a introduce din nou sistemul KERS in sezonul urmator sau cel tarziu in 2013, insa principalele preocupari sunt legate de costul acestei tehnologii.

KERS trebuie sa fie suficient de ieftin pentru a putea fi utilizat inclusiv de noile echipe din competitie, astfel ca una dintre solutii este un sistem standard, furnizat eventual de compania italiana Magneti Marelli. Williams este una dintre echipele care sprijina aceasta tehnologie, insa din postura de independenti acestia admit ca pretul trebuie sa fie unul rezonabil.

“In prezent, cheltuim tot ce avem pentru a face monopostul mai rapid. Daca salvam 10 milioane de euro, acestea vor fi investite in alta zona. Asa a fost intotdeauna. Acesta este motivul pentru care KERS ar trebui sa aiba un cost foarte mic in viitor. Suntem in favoarea introducerii KERS in 2011, dar costul ar trebui sa fie mai mic de 1 milion de euro. Pana acum, investiotiile in sistem au fost de 10-20 de milioane de euro si a mobilizat sute de angajati ai echipei”, a declarat Sam Michael, directorul tehnic al echipei britanice.

Anterior, discutiile pe marginea sistemului KERS au indicat un pret minim de aproximativ doua milioane de euro.

Via | TomorrowNewsF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru